Дубенська районна рада

Конференція з нагоди Дня місцевого самоврядування

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

   7 грудня 2022 року у м. Радивилів відбулася конференція з нагоди Дня місцевого самоврядування за участю голови Дубенської районної ради Віктора Ковальова, начальника Дубенської районної військової адміністрації Всеволода Пекарського та голів територіальних громад Дубенщини.

 -         Ми не часто збираємось усі разом, нині – не простий час. Але такі живі зустрічі і спілкування – цінні. – зазначив Віктор Ковальов. – Радивилівська громада – успішна, сильна та самодостатня. Сьогодні ви самі в цьому переконаєтесь, і, впевнений, почерпнете чимало хороших ідей.

   Радивилівський міський голова Микола Карапетян поділився власним управлінським досвідом та здобутками і напрацюваннями роботи Радивилівської міської ради.

    Учасники заходу відвідали перший на Рівненщині квартал модульного житла для переселенців. Його споруджує релокована з  Харківщини компанія «Life-box». Місце під забудову виділила міська рада, коштом з місцевого бюджету прокладають необхідні інженерні комунікації: каналізаційну мережу, водозабезпечення. Працюють над підключенням до електромережі. Житловий квартал складатиметься із 12 модульних будиночків, нині встановлено вже 7. Кожен з них матиме вітальню, спальню, облаштовану кухню та санвузол. Всього тут зможе проживати близько пів сотні людей. Це будуть родичі захисників, які боронять Україну, та люди з інвалідністю.

          Про успішні проєкти, спрямовані на підсилення оздоровчо-реабілітаційної бази громади говорили під час відвідин відділення денного перебування Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Заклад   надає людям похилого віку та особам з інвалідністю широкий спектр реабілітаційних послуг, деякі з них – унікальні для Дубенщини. Зокрема, тут облаштували соляну кімнату, окремо обладнаний для зал фізреабілітації, придбали рідкісну підвісну реабілітаційну систему «Павук»,  надають послуги грязелікування за аналогом санаторіїв чи оздоровчих комплексів тощо.

          Центр надання адміністративних послуг громада відкрила у травні 2019-го. Обладнаний відповідно до усіх вимог сучасний сервісний простір, нині тут надають 316 видів адміністративних послуг. У планах – розширити спектр надання послуг, зокрема виготовлення паспорту. Необхідне обладнання придбали за кошти державної субвенції, нині тривають роботи із облаштування відповідного робочого місця.

          Під час зустрічі на базі 7 ДПРЧ 4 ГУ ДСНС України в Рівненській області, спільно з начальником Дубенського районного управління ДСНС у Рівненській області Михайлом Домарацьким, обговорили взаємодію Радивилівської громади з місцевим підрозділом ДСНС.

         Так, завдяки підтримці місцевої влади, пожежно-рятувальна частина Радивилова підсилена сучасною технікою, встановлено спеціальні автоматичні ворота (це скорочує  час збору команди на виклик), облаштували власну кисневу станцію, що дозволяє заправляти балони киснем на місці, придбано три спеціальні костюми для гасіння пожеж із займанням паливно-мастильних матеріалів (багаторазового використання, витримують температуру до 120°С).

          Мова йшла й про актуальні безпекові питання громад:  облаштування «Пунктів незламності», відкриття «Класів безпеки»

-         Потрібно навчати діток протистояти викликам війни. - зазначив Михайло Домарацький. – Класи обладнані усім необхідним, аби на простих і зрозумілих прикладах навчити їх розпізнавати небезпечні предмети, діяти у випадках надзвичайних ситуацій та надавати першу медичну допомогу.

      З нагоди професійного свята – Дня місцевого самоврядування голова районної ради Віктор Ковальов  вручив самоврядовцям району Почесні грамоти Дубенської районної ради.

      За сумлінну плідну працю, спрямовану на активне вирішення соціально-економічних питань територіальної громади, високий професіоналізм нагороджені:

-         Антонюк Василь Михайлович – Дубенський міський голова;

-         Карапетян Микола Аракелович – Радивилівський міський голова;

-         Ковальчук Микола Матвійович – Семидубський сільський голова;

-         Корінь Віктор Михайлович -  Боремельський сільський голова;

-         Котвінська Каміла Вікторівна – Вербський сільський голова;

-         Момотюк Юрій Вікторович – Привільненський сільський голова;

-         Павлюк Сергій Сергійович – Бокіймівський сільський голова;

-         Парфенюк Юрій Васильович – Варковицький сільський голова;

-         Чух Надія Степанівна – Мирогощанський сільський голова.

  

    Тож, й надалі творімо добро разом: на благо людям і славу України!

    Разом – до Перемоги!