Дубенська районна рада

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

NoneNoneNoneNoneNone

14 грудня   - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Українська держава вшановує  пам’ять ліквідаторів та героїв ЧАЕС, пожежників, експлуатаційний персонал ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, всіх громадян України, хто ціною свого життя і здоров’я жертовно зупинили ядерну стихію Чорнобиля та врятували Україну та світ від поширення радіаційної загрози.

 Саме 14 грудня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, аварія на якому відбулася 26 квітня 1986 року та стала справжньою національною трагедією, наслідки якої ми відчуваємо й досі.

         Ядерна стихія опалила долі мільйонів українців. Ми в неоплатному боргу перед героями-чорнобильцями, які захистили теперішні й прийдешні покоління від радіаційного лиха. Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання.

Зараз, коли Україна чинить спротив російському вторгненню, а окупанти погрожують усьому світові новою ядерною катастрофою, подвиг українських ліквідаторів набуває особливої ваги. Україна як ніхто знає ціну радіаційної безпеки і зробить усе, щоб нічого подібного до Чорнобильської катастрофи більше не сталося.

Вічна пам'ять та низький уклін усім тим, хто ціною власного життя подарував майбутнє мільйонам українців. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

Висловлюємо глибоку повагу та подяку всім ліквідаторам, міжнародній спільноті, працівникам зони відчуження, які щодня працюють над забезпеченням радіаційної та екологічної безпеки.