Дубенська районна рада

ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

Цьогорічні Шевченківські дні зустрічаємо в Україні у протистоянні рашистській навалі. Вже більше року йде російсько-українська  війна. І сьогодні, як ніколи, безсмертні слова Тараса Шевченка «Борітеся - поборете!» стали гаслом для незламної української нації.

         З нагоди 209-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка  09 березня 2023 року у Дубні біля пам’ятника Кобзарю по вулиці Данила Галицького  відбувся літературно-мистецький захід «Борітеся – поборете !»

         Звучала поезія Тараса із вуст юних шевченкознавців, вихованців міського клубу ( мікрорайон Страклів). Про Шевченкове слово як сучасну зброю, яка надихає на Перемогу акцентував увагу у  своєму виступі Дубенський міський голова Василь Антонюк. Голова Дубенського відділення Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Микола Тимчак висловив щирі сподівання про видання в недалекому майбутньому книги заповітів Тараса Шевченка, які мають величезну актуальність для сьогоднішніх реалій в Україні. Працівники комунального закладу «Дубенський міський будинок культури» виконали пісні на слова Шевченка.  Керівники району та міста, громадськість Дубна вшанували пам'ять Великого Кобзаря покладанням квітів до його пам’ятника напроти Свято-Іллінського храму.

Завершальним акордом заходу стала пісня на слова безсмертного Кобзаря « Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні хору шанувальників патріотичної пісні міського будинку культури (мікрорайон цукрового заводу) під керівництвом Алли Терещук.

Шануймо вічно пам'ять про Шевченка, будьмо патріотами великої, соборної, незламної України!