Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

None10.05.1994-20.03.2023NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

   22 березня 2023 року Млинів попрощався з одним із найдостойніших своїх синів – ТАРАСОМ СЕРГІЙОВИЧЕМ КОХАНЮКОМ. Свідчення цього – велелюддя млинівчан, бойових побратимів, близьких та  друзів, які прийшли та приїхали цього дня з різних куточків України попрощатися із Тарасом.

   Воїн-Герой обороняв Україну поблизу населеного пункту Кругляківка Купянського району Харківської області, де трагічно загинув 20 березня цього року від ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання.

   Щира віра у Господа та Неньку-Україну не тільки спонукала Тараса Коханюка вибрати професію – військового, а й допомагала боронити рідну землю від російських окупантів.

   За прикладом старшого брата Петра, у 2011 році він закінчив Волинський військовий ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, а згодом Львівську Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У 2016 році молодий лейтенант розпочав військову службу відразу з передових позицій у зоні АТО. Його призначають командиром 7-ї механізованої роти, що дислокувалася поблизу Мар’їнки Донецької області. Із перших днів потрібно було бездоганно орієнтуватися у фронтовій обстановці, приймати стратегічно правильні рішення. Все задля того, щоб вберегти бійців. Згодом, Тарас зізнається, що за час перебування на цій посаді при  різних ситуаціях намагався вирішувати все з людської точки зору, а не по принципу – «я командир і все». Саме тоді мужній Захисник України підірвався на розтяжці. Попри тяжкі поранення, коли зажили рани, військовослужбовець із позивним «Бунтар» знову пішов у стрій Збройних сил України. Боровся за всіх нас, за Україну!

   Заупокійну відправу у Млинівському Свято-Михайлівському храмі очолив благочинний Млинівського благочиння Православної Церкви України протоієрей Володимир Левандовський.

   У скорботному слові настоятель парафії протоієрей, військовий капелан Тарас Варварук відзначив, що саме такі хлопці як наш парафіянин, його особистий друг, мужній Захисник Української Держави  із кристально чистою душею Тарас Коханюк боронять Батьківщину і віддають за неї саме найцінніше – життя.

   На Різдво 2017 року у Свято-Михайлівському соборі дебютували незвичні колядники – воїни-атовці. Під час цього дійства духовний наставник  бійців  вручив кожному коляднику блокнот, щоб у них наші земляки занотували спогади про війну на Донбасі. Першим тоді виконав «домашнє завдання» лейтенант Тарас Коханюк. Отець Тарас зачитав громаді окремі витяги із цього нотатника. Вже у коротенькій передмові «Бунтар» зізнається, чому вибрав такий життєвий шлях – професію військового та обороняє нашу рідну Неньку-УКРАЇНУ.

    Схиляє голови перед батьками Тараса вся Млинівщина, адже саме мама і тато заклали у душу сина любов до Бога, Церкви Христової, молитви. Тарас Коханюк жив як християнин і загинув за мир в Україні, який заповідав нам Ісус Христос. 28 липня минулого року, у День хрещення Київської Русі-України, родина Коханюків офірувала постамент Божої Матері біля каплички рівноапостольного князя Володимира у селі Маслянка. Тож нехай за молитвами Пресвятої Богородиці, Всемилостивий Господь дарує новопреставленому Воїну-Герою Тарасу Коханюку Царство Небесне і вічний спокій!

    Щирі співчуття родині Захисника України: мамі – Ліні Федорівні, батькові – Сергію Богдановичу, братові – Петру та дружині – Ірині!

    Пам'ять про Тараса Коханюка назавжди залишиться з нами!

    Слава Україні! Героям слава!