Дубенська районна рада

Семінар-тренінг в рамках проєкту «Психосоціальна підтримка в Україні» PRO_MentalHealth

None

Заступник голови Дубенської районної ради Василь Боришкевич взяв участь у семінарі-тренінгу, який відбувся 25-26 квітня 2023 року у Рівному в рамках проєкту «Психосоціальна підтримка в Україні»  PRO_MentalHealth.

      Мета даного проєкту – визначитися з локаціями Центрів соціально-психологічної підтримки, їх діяльністю у постпроєктний період у Дубенському та Рівненському районах. Створення таких Центрів гарантує надання якісних послуг найбільш вразливій категорії громадян, а саме військовослужбовцям та членам їх сімей. Адже вони, як ніхто інші, на це заслуговують, обороняючи рідну землю та захищаючи незалежність та суверенітет України. Відповідна допомога надаватиметься також і вимушено переселеним особам.

      Експертні групи проєкту розглянули варіанти створення Центрів соціально-психологічної підтримки серед 9-и територіальних громад, які подали відповідні заявки: Березнівської, Дубенської, Здолбунівської, Корецької, Костопільської, Острозької, Радивилівської, Рівненської міських та Тараканівської сільської територіальних громад. Було напрацьовано можливі сценарії їх діяльності, розвитку та утримання. Отже, за попередніми результатами проведеної роботи проєкти будуть реалізовуватися у Дубенській, Здолбунівській та Острозькій міських територіальних громадах.  Остаточне рішення буде прийняте на 3-у семінарі-тренінгу.

      Даний проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з Банком крайового господарства (BGK), Європейською Комісією та програмою «Підтримка демократії» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.