Дубенська районна рада

День пам’яті і примирення та День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

NoneNoneNoneNoneNoneNone

 8 травня, в День пам’яті та примирення, Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом і переміг його, та всіх жертв Другої світової війни: остарбайтерів, дітей війни, цивільних, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

З цієї нагоди у понеділок, 8 травня 2023 року, у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі м.Дубно священиками Дубенського благочиння Православної Церкви України було відслужено панахиду за жертвами Другої світової війни 1939-1945 років, яку очолив намісник монастиря архімандрит Меркурій (Бікіра). У своєму слові до присутніх він зазначив, що маємо пам’ятати і молитися не лише за убієнних в роки Другої світової війни, але й за тих українців, які віддають своє життя у теперішній час, захищаючи рідну українську землю від російського агресора. Ми обов’язково переможемо, адже добро завжди перемагає зло. Перемога буде за нами.

Покладанням квітів до пам’ятника Борцям за волю та незалежність України на майдані Незалежності в місті Дубно вшановано пам'ять про всіх жертв війни та насильства.

Вічна і світла пам'ять українським воїнам, які віддали свої життя у Другій світовій війні. Пам'ятаємо їхній подвиг і всі злочини гітлерівського режиму.

 Молимося за наших українських захисників, які борються з російським нацизмом та довгоочікуваний мир в Україні!

 Слава Героям України різних часів! Слава Україні!