Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

None09.10.1975-11.05.2023NoneNoneNone

 ВІН ЗА НАС ВІДДАВ СВОЄ ЖИТТЯ.

     Боротьба України за волю проти дикого деспотизму російської федерації вже йде більше дев’яти років. В числі перших, хто в 2015 році пішов захищати Вітчизну був ПАТРІОТ Дубенщини БАРИШ ОЛЕКСАНДР ВІКТОРОВИЧ. Бойові шляхи ЗАХИСНИКА 10 штурмової бригади пролягали через  населені пункти Мар’їнка, Красногорівка, Катеринівка, Авдіївка. На сході України він побачив справжнє обличчя війни. У 2016 році з того пекла повернувся живим додому.

     У 2022 році солдатська вірність Українській Державі та її народові, почуття обов’язку спонукали дубенчанина прийняти рішення знову йти на передові позиції по обороні рідної української землі. Рідним та найближчим друзям сказав тоді, що буде воювати за всіх. Воістину це слова справжнього українця, якому ніколи не була байдужа доля Неньки-України. На полі бою служив санітаром, рятував людські життя, тому й поважали за це його бойові побратими. Приймав участь у бойових діях на Сумщині, Донеччині.

     Загинув ГЕРОЙ 11 травня 2023 року в районі населеного пункту Оріхово-Василівка Бахмутського району Донецької області.

     А вже 17 травня  Дубно проводжало ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ в останню дорогу.. Заупокійну літію на площі Незалежності в місті Дубно очолили Дубенський благочинний ПЦУ протоієрей Василь Лозінський та Луцький міський благочинний, настоятель парафії Холмської ікони Божої Матері протоієрей Михайло Онищук у співслужінні із священниками Дубенського благочиння ПЦУ. У скорботному слові до родини загиблого та всіх дубенчан Луцький декан зазначив, що ми маємо можливість відносно спокійно жити завдяки жертві наших ЗАХИСНИКІВ. У сім’ї Баришів виросло четверо славних синів-соколів. Олександр, з яким разом виросли, був наймолодший. Він, як і Наш Спаситель Ісус Христос,  гідно пройшов свій земний шлях та прийняв свою Голгофу заради спасіння  інших. В цьому і є його найвищий подвиг. Дякуймо щиро кожній родині за таких ГЕРОЇВ, як ОЛЕКСАНДР БАРИШ, які знаходять у собі сили полишити мирне життя і піти захищати країну та нас із вами.

     Чин похорону ВОЇНА БАРИША ОЛЕКСАНДРА ВІКТОРОВИЧА було відслужено у Свято-Покровському Соборі міста Дубно.

      Ще не так давно, перебуваючи вдома у відпустці, пан Олександр сказав, що після війни мріє зробити на власному обійсті альтанку та серед родинного затишку разом із дружиною Олею жити мирним, щасливим життям. Та, не судилося…

    Ми пишаємося Вами, шановний земляче, справжній Героє! Дякуємо Вам за велику людяність, нескореність духу і мужність! Ваш приклад гідний наслідування для майбутніх поколінь українців!

     Спочивай з Богом, ВОЇНЕ! ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

     Щирі співчуття дружині Ользі та всій родині Баришів з приводу непоправної втрати – чоловіка та брата!

                                 СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!