Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

None07.01.1968-15.05.2023NoneNoneNoneNone

ВЖЕ У НЕБЕСНІЙ ВІЧНОСТІ

Щоразу, коли приходимо  на майдан Незалежності в місті Дубно на  прощання із Героями, які полягли за вільну незалежну Україну, то в першу чергу, на пам’ять приходять поетичні рядки :

 

Я дивлюсь на світлини бійців,

Щирі посмішки, втомлені очі,

Сиві скроні та безліч рубців…

А мій розум сприйняти не хоче:

Це не сон, не синдром маячні,

Ця війна не в далекій країні,

Не в Іраку чи десь там в Чечні,

А в вишневій моїй Україні.

Саме зараз її вояки

Україну від зла захищають,

Б’ються на смерть мої земляки,

Кров’ю землю святу поливають.

Щоб країна ввійшла в майбуття

Вільна, сильна, без чвар та війни.

Віддають саме цінне - життя,

України найкращі сини!

Таким же світлим, людським, із доброю душею і чистим серцем був ЗАХИСНИК УКРАЇНИ дубенчанин ВЛАЩУК ВАСИЛЬ МИКОЛАЙОВИЧ, якого дубенська громада провела в останню дорогу 18 травня  2023 року. Зупинилося серце ВОЇНА 15 травня цього року в селі Великоолександрівка Васильківського району Дніпропетровської області.

Патріот Батьківщини Василь Влащук пішов на фронт добровольцем, відразу після повномасштабного вторгнення росії на українські землі. Гідно, з честю і високою відповідальністю виконував свій військовий обов’язок.

Вже на поріг власної домівки ніколи не повернеться глава сімейства Влащуків. У вічній зажурі дружина Наталія Петрівна – вчителька Дубенського ліцею № 3, сини Петро  і Сергій із своїми сім’ями.

Кажуть, чоловік за життя має посадити дерево, виростити сина і збудувати дім. Дякуючи Богові та підтримці родини, цієї народної мудрості Василь Миколайович дотримався сповна. А ще був творчою особистістю, адже дуже любив грати на гітарі. Та коли прийшла у наш спільний Український Дім війна, без вагань пішов на захист Неньки-України.

Заупокійну літію, яку було відслужено священниками Дубенського благочиння Православної Церкви України  на майдані Незалежності очолив благочинний, настоятель Свято-Вознесенської парафії протоієрей Василь  Лозінський. Чин похорону ВОЇНА-ГЕРОЯ ВАСИЛЯ ВЛАЩУКА було звершено у Дубенському Свято-Миколаївському чоловічому монастирі.

 «Нема у Бога мертвих, всі – живі», - гласить Святе Письмо. Душам померлих не багато треба – нашої щирої молитви. Тож, запалімо свічку пам’яті і помолимося за упокій душі новопреставленого ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ВАСИЛЯ ВЛАЩУКА.  Вічна і блаженна йому пам'ять!

 ..Тепер і він із фотосвітлини буде дивитися на нас та у Небесах просити у Всевишнього миру для України!

 СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!