Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

None05.02.1981-30.05.202325.07.1970-28.05.2023NoneNoneNoneNone

СХИЛІМО ГОЛОВИ ПЕРЕД ЗАХИСНИКАМИ УКРАЇНИ – ДУБЕНЧАНАМИ ВАСИЛЕМ ТИМОЩУКОМ ТА ІГОРЕМ БЕЙНАРОМ.

 01 червня 2023 року Дубно попрощалося із двома своїми синами,  мужніми ВОЇНАМИ - ВАСИЛЕМ ЛЕОНІДОВИЧЕМ ТИМОЩУКОМ та ІГОРЕМ АЙГАРОВИЧЕМ БЕЙНАРОМ.

Рядовий Василь Тимощук загинув 28 травня 2023 року під час виконання бойового завдання в результаті танкового обстрілу у районі населеного пункту Іванівка Куп’янського району Харківської області. Земляки згадують про нього як про добру людину, люблячого чоловіка і батька, вдячного сина, хорошого брата і надійного товариша.

30 травня цього року раптово обірвалося життя солдата Ігоря Бейнара. Дубенчанин  був учасником антитерористичної операції на сході України, а від початку повномасштабного вторгнення рф на українські землі одним із перших добровольців Дубенщини вступив до лав Збройних сил України. Воїн проходив службу у 130-ому окремому розвідувальному батальйоні, виконував бойові завдання у Житомирській та Київській областях. У нього залишилося двоє неповнолітніх дітей.

Чин похорону новопреставлених ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ  Василя Тимощука та Ігоря Бейнара на майдані Незалежності міста Дубно здійснили священники Дубенського благочиння Православної Церкви України на чолі із благочинним, настоятелем Свято-Вознесенської парафії протоієреєм Василем Лозінським.

У скорботному слові до дубенчан отець Василь зазначив:

 - Дорогі браття і сестри! Дорогі родини ГЕРОЇВ!  Ми віддаємо останню шану новопреставленим ВОЇНАМ Василю Тимощуку та Ігорю Бейнару  1 червня – у Міжнародний день захисту дітей. І як не прикро говорити, але сьогодні гинуть наші українські діти. Їх майже 500. Загалом, внаслідок повномасштабної війни в Україні постраждало 14 тисяч дітей. І це не просто цифри. За цим стоять людські долі, майбутнє нації. Наше військо робить все для того, щоб захистити українських дітей. Немає такого бліндажу чи військової кімнати, де б не було дитячих малюнків чи інших виробів. Військовослужбовці відносяться до них як до святинь, які щомиті спонукають ризикувати життям. І це все заради захисту дітей, всієї України від жорстокої московської орди, яка є уособленням зла.

Вчора побратим Ігоря надіслав мені відео, на якому він із донечкою споглядає на  засніжені краєвиди природи. Це, перш за все, показує його як люблячого батька та й взагалі, якою людиною він був. Цей внутрішній стан спонукав його із 2014 року йти і боронити Вітчизну.

Не менш люблячим батьком був і Василь Тимощук. Воїн хотів, щоб не тільки його рідні діти, а й всієї України були щасливі.

Ми - християни, маємо підтримувати одне одного, особливо у час скорботи. Пам'ять про Василя і Ігоря  має бути незабутньою і незабутою, тому що їхня жертва є незрівнянна, їхній подвиг є невимовним. Зараз ГЕРОЇ на Небесах, продовжують жити з Богом. А наше завдання - продовжити  їхню справу, за те, що вони віддали своє життя - заради мирної щасливої України, в якій будуть жити і трудитися наші діти.

Нехай Господь прийме новопреставлених ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ Василя та Ігоря у Своїх Небесних Оселях, а серед нас про них нехай завжди буде вічна і блаженна пам'ять!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!