Дубенська районна рада

ЙОГО ДУША БУЛА СПОВНЕНА ЛЮБОВІ ДО БЕЗКРАЙНЬОГО УКРАЇНСЬКОГО НЕБА, РІДНОЇ ЗЕМЛІ.

None

ГЕРОЯМ СЛАВА!

 Війна зруйнувала цей світ. Люди, які живуть поруч із нами  у повсякденному житті, віддають на передових позиціях оборони Української держави за нас із вами , саме найцінніше – життя, бо мають великі серця. Такі слова на заупокійній літії , яку було звершено на майдані Незалежності  в Дубно за новопреставленим ВОЇНОМ ВОЛОДИМИРОМ СВІНТОЗЕЛЬСЬКИМ, прозвучали з вуст благочинного Дубенського благочиння Православної Церкви України протоієрея Василя Лозинського. І це дійсно так.

 Дубенчанин, мужній ЗАХИСНИК УКРАЇНИ  СВІНТОЗЕЛЬСЬКИЙ ВОЛОДИМИР ВОЛОДИМИРОВИЧ загинув 14 липня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Іванівське Бахмутського району Донецької області.

  Навчався Володимир у Дубенському ліцеї № 6. Ще у підлітковому віці став чемпіоном України з судномодельного та ракетомодельного спорту. Батьки гордилися успіхами свого єдиного сина. Деякий час працював за кордоном, згодом токарем на ДП « Рівнеторф».

 31-річному бійцю довелося багато побачити і пережити, воюючи проти рашистів. На превеликий жаль, 19 липня  цього року його останній земний шлях проліг на рідну дубенську землю.

Священники Дубенського благочиння ПЦУ на чолі з благочинним протоієреєм Василем Лозинським помолилися за спокій душі новопреставленого ВОЇНА ВОЛОДИМИРА СВІНТОЗЕЛЬСЬКОГО.  Звертаючись до скорботної родини , отець Василь Лозинський, в першу чергу, подякував батькам за виховання СИНА-ПАТРІОТА, який віддав життя заради кожного із нас. Війна за своєю природою жахлива, бо забирає кращих синів і доньок України, - продовжив душпастир. Війна несе розруху, страх, але головне, що забирає цвіт української нації. Велике серце мав Володя, який завжди  прагнув літати, а значить його душа і серце завжди линули в думках до Бога. ВОЇН НЕБЕСНОГО ВІЙСЬКА ВОЛОДИМИР СВІНТОЗЕЛЬСЬКИЙ стверджував віру ділами любові, так як вчить нас Святе Письмо. Пам’ятаймо про подвиг ГЕРОЯ і всіх тих, які  вже відійшли до Творця та зробили великий внесок у велике майбутнє України! Не будьмо байдужими! А Володимир нехай вже із Небес споглядає за щасливою Україною, про яку мріяв і за яку віддав своє життя. Нехай йому Всемилостивий  Господь дарує Царство Небесне, а серед нас сотворить вічну та блаженну пам'ять! 

Чин похорону ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРА СВІНТОЗЕЛЬСЬКОГО було звершено духовенством Дубенського благочиння ПЦУ у Свято-Іллінському кафедральному Соборі. Висловлюємо щирі співчуття родині Володимира Свінтозельського, близьким, друзям та бойовим побратимам.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! ВОНИ ЗГОРИ ТРИМАЮТЬ НЕБО НАД УКРАЇНОЮ!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!