Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

None20.05.1972-28.08.2023NoneNoneNoneNoneNoneNone

ЗАВЕРШИВ ЗЕМНИЙ ПОДВИГ ВОЇН МИКОЛА САВЧУК.

Кожного воїна, якого проводжаємо на війну чекають додому живим і здоровим. На жаль, не кожна сім’я дочекається до своєї домівки  сина, чоловіка, батька.

Велика втрата і пекучі сльози у родині Савчуків із села Пасіки Беризинівського старостинського округу Козинської територіальної громади. 28 серпня 2023 року у військовому госпіталі міста Івано-Франківськ, внаслідок отриманих 19 серпня цього року тяжких поранень в районі населеного пункту Авдіївка Донецької області, помер САВЧУК МИКОЛА ОЛЕКСІЙОВИЧ – надійна опора для батьків, добрий і люблячий брат, батько, дядько, чоловік.

Ми з братом Миколою народилися на хуторі  Загаї колишнього Червоноармійського району, - розповідає його сестра Надія Олексіївна. В 1977 батьки побудувалися у селі Пасіки, де ми проживали всією родиною. Брат Микола ріс добрим і слухняним хлопцем. Навчався у Козинській школі, де був активним учасником художньої самодіяльності. Змалечку і до цих пір дуже любив грати у футбол, волейбол. Мав також ще одне захоплення – риболовля: частенько з вудочкою рибалив на річці Пляшівка, що протікає у нашій місцині. Після закінчення Козинської автошколи ТСО України, брат працював водієм у сільському споживчому товаристві, хлібопекарні, а згодом у місцевому сільгосппідприємстві. Микола був дуже роботящим. Тож, приходилося і підробляти на життя, щоб підтримати всю рідню.

Війна внесла корективи в життя кожного українця. Як справжній чоловік, Микола Савчук захищав рідну Вкраїну від рашистської навали.

02 вересня 2023 року остання земна дорога ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ спочатку пролягла до отчого дому у рідних Пасіках Козинської громадах. Віддати шану ВОЇНУ прийшли близькі, знайомі, сусіди, жителі сусідніх сіл односельчани. А далі мужнього ГЕРОЯ зустрічали жителі Корненської територіальної громади у селі Колоденка, що неподалік обласного центру.

Схиляючи голови, земляки дякували ОБОРОНЦЮ УКРАЇНИ МИКОЛІ САВЧУКУ за захист країни від агресора, за його неоціненний вклад у нашу Перемогу ціною власного життя.

Висловлюємо найщиріші співчуття рідним Миколи САВЧУКА: мамі Марії Петрівні, батькові Олексію Григоровичу, сестрі Надії Олексіївні, доньці Оксані, дружині Людмилі.

Нехай Всемилостивий Господь прийме Новопреставленого ВОЇНА МИКОЛУ САВЧУКА у Царство Небесне, а наші молитви допоможуть перенести біль непоправної втрати.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! ВОНИ НАЗАВЖДИ У НАШИХ СЕРЦЯХ!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!