Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

None21.06.1985-02.06.2023NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

ГЕРОЯМ СЛАВА!

БЕЗ ТАКИХ ХЛОПЦІВ НЕ БУЛО Б НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ.

Більш як 500-річна Смордва, що у Бокіймівській територіальній громаді 03 вересня 2023 року зустрічала свою дитину, свого сина, свого хороброго захисника землі Вкраїнської ЯКОВЧУКА ПЕТРА ВАСИЛЬОВИЧА, який загинув 02 червня цього року поблизу населеного пункту Невське Сватівського району Луганської області. Петрова дорога до рідного батьківського дому тривала три місяці. Яким же тяжким був цей час для рідних воїна – мами, тата, братів і сестри. Про це знає лише Всевишній.

Родину Яковчуків у Смордві знають як дружню, працьовиту, щиру. Петрусь був первісток у батьків. Старшенький синочок та меншенькі Андрійко і Миколка дуже любили свою сестричку Тетяну. У сім’ї дітям прищепили хист і повагу до нелегкої селянської праці, вчили поважати старших, одне слово – жити по совісті

Навчався юнак у Смордівський загальноосвітній школі. Цьогоріч, у лютому, випускники 2003 року не зібралися на традиційну зустріч з нагоди 20-річчя випуску через війну. Однокласники мріяли зібратися вже після Перемоги.

У березні 2023 року Петра Яковчука мобілізували до Збройних Сил України. Смордвівчанин із честю виконував свій військовий обов’язок. А вже на початку літа у домівку Яковчуків прилетіла скорботна звістка…

На свій сторінці у Фейсбуці Тетяна Чуліба так написала про свого однокласника Петра: «Завжди пам’ятатимемо Петра як спокійного, інколи замкнутого, але разом з тим доброго та щирого однокласника.»

В останню земну дорогу проводжали ГЕРОЯ ПЕТРА ЯКОВЧУКА односельчани та жителі сусідньої Бокійми, Берегів, Хорупаня, Млинова. Чин похорону у Свято-Різдво-Богородичному храмі ПЦУ села Смордва очолив благочинний Млинівського благочиння протоієрей Володимир Левандовський у співслужінні духовенства Млинівськогоблагочиння.

Щирі співчуття всій родині Петра Яковчука: мамі Зіні Іванівні, батькові Василю Артемовичу, братам Андрію і Миколі та сестрі Тетяні.

Нехай для Господа Бога із вуст кожного члена вашої сім’ї та всіх мирян линуть слова: «Владико Всеславний, нехай розкриються перед спочилим воїном Петром сонцесяйні ворота райські, нехай ликуючи, зустрінуть його собори праведних і святих, усі близькі, усі, хто любить його. Хай радіють за нього світлоносні Ангели Твої, хай побачить він і Преблагословенну Матір Твою, де переможно звучить Алилуя».

Царство небесне і світла пам'ять Захиснику України Петру Яковчуку!

Герої не вмирають! Вони назавжди у наших серцях!

Слава Україні! Героям слава!