Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

24.05.1990-31.08.2023NoneNoneNoneNoneNone

ГЕРОЯМ СЛАВА!

ВІН ЗАХИЩАВ СПОКІЙ НАШ - МИ МОЛИМОСЯ ЗА НЬОГО.

 

Болить мені… Ти

знаєш, як болить?

Болить біда, що

зараз в Україні.

Ця рана душу

втомлену ятрить.

І сліз не можу

втримати я нині…

                   Ліна Костенко

 

Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна – ВІЙНА, на якій гинуть кращі сини і доньки України.

Неймовірно боляче, коли батьки ховають своїх дітей, яким би ще жити й жити на мирній українській землі. Крається серце у мами Катерини Іванівни, величезна біль і рана на душі у батька Василя Івановича Костюкевичів, які мешкають у селі Пашева Боремельської територіальної громади. 31 серпня 2023 року поблизу населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області загинув їх син – солдат, десантник-гранатометник АДАМ ВАСИЛЬОВИЧ КОСТЮКЕВИЧ.

Народився Адам Костюкевич 24 травня 1990 року у селі Великий Черемель Дубровицького району Рівненської області. Внаслідок аварії на ЧАЕС жителів села, що входило до складу Великоозерянської сільської ради, переселили у тодішній Млинівський район. Так, із початку 90-х років сім’я Костюкевичів почала проживати у Пашевій.

Надія, Валентина, Галина і Адам. Четверо дітей Костюкевичів зростали у материнській та батьковій любові та доброті. Час йшов, повиростали діти. У кожного своя доля, своя стежина у житті.

Адам до війни працював на Луцькому заводі «Кромберг енд Шуберт». Він був надзвичайним чоловіком, дбайливим другом для кожного, хто був поруч, люблячим і турботливим сином та найкращим братом.

Воєнні стежини оборонця Батьківщини були недовгими – у квітні цього року його мобілізували до Збройних Сил України.

07 вересня, прихиливши коліна, жителі Боремельської територіальної громади зустрічали свого ГЕРОЯ. Заупокійне богослужіння було  звершено у Свято-Покровському храмі села Пашева настоятелем парафії протоієреєм Степаном Олійником у співслужінні із духовенством Демидівського благочиння ПЦУ.

Попрощався Адам Костюкевич із ріднею, односельчанами, друзями, колегами по роботі, бойовими побратимами, з рідною Україною. Хай Бог нарешті дарує їй мир, хай утре сльози матерів, адже героїзм воїнів – це сльози їхніх неньок. Хай з Божої ласки засяє сонце миру над Українською землею. А тобі, ВОЇНЕ АДАМЕ, - вічна СЛАВА!

Щирі співчуття рідним та близьким захисника України АДАМА КОСТЮКЕВИЧА. Молимося разом із всіма вами за упокій його безсмертної душі.

 

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! ВОНИ НАЗАВЖДИ У НАШИХ СЕРЦЯХ!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!