Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

NoneПопик Василь Миколайович 07.01.1975-18.10.2023NoneNoneNoneNoneNoneNoneКравчук Валерій Анатолійович 08.04.1988-22.10.2023NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

ВІД ТЕПЕР ДОРОГИ ВОЇНІВ ВАСИЛЯ ПОПИКА ТА ВАЛЕРІЯ КРАВЧУКА ПРОЛЯГАЮТЬ У ВІЧНОСТІ.

Трагічна загибель оборонців Батьківщини – це наша спільна  біль і втрата. Адже від нас ідуть найкращі.

28 жовтня 2023 року жителі сіл Підгайці та Пітушків Млинівської територіальної громади провели в останню земну дорогу ПОПИКА ВАСИЛЯ МИКОЛАЙОВИЧА. Старшина I статті, номер обслуги 1-го відділення морської піхоти 2-го взводу морської піхоти 2-ї роти морської піхоти загинув під час виконання бойового завдання 18 жовтня 2023 року в районі населеного пункту Піщанівка Херсонської області.

Василь Попик народився у селі Пітушків. Заступник директора місцевої школи Тетяна Ожук-Пархомей так пригадує про свого односельчанина: «Війна...Страшна, підступна блуднице! Скільки тобі ще треба горя і смутку, щоб ти зупинилася? Кладовища уже не вміщають юний цвіт, нашу надію, наше майбутнє!

Гірко і боляче, що її чорні крила добираються до нашого краю, нашого села.

На щиті повертається додому уже другий захисник, батько, чоловік, односельчанин, випускник нашої Пітушківської школи Попик Василь Миколайович.

Йому б жити та жити... Скільки попереду невирішених справ, скільки було планів та задумів...

Повертаючись у 80-ті роки минулого століття, постає в уяві образ малого хлопчика, який пізнав нелегке сільське життя. Народився в незаможній сім'ї, батьки тяжко працювали в колгоспі. А він як найстарший, був головним господарем удома: пас корову, збирав у лісі гриби, лазив по деревах, носив воду від криниці, а ще доглядав двох молодших братів - Юрія та Віктора.

Але дитинство колись закінчується, і так само дуже швидко закінчилося земне життя Василя.»

Згодом Василь Попик разом зі сім’єю переїхав у село Підгайці, працював у комунальному підприємстві «Дубноводоканал».

На захист рідної України земляк став 24 квітня цього року. Вже отримавши страшну звістку про загибель сина, 24 жовтня відійшла за позаземні обрії мама Героя – Надія Оверківна. Одне слово біда не приходить одна.

В суботу, 28 жовтня 2023 року із Захисником України Василем Попиком прощалися жителі Млинівської територіальної громади. Чин похорону Новопреставленого ВОЇНА було звершено у селі Підгайці. Заупокійне Богослужіння очолив настоятель Пугачівського Свято-Миколаївського храму ПЦУ протоієрей Роман Войтович у співслужінні із духовенством Млинівського благочиння ПЦУ. Поховали Оборонця Батьківщини у рідному селі Пітушків.

Цього ж дня, жителі Тараканівської територіальної громади навіки попрощалися із мужнім Захисником України КРАВЧУКОМ ВАЛЕРІЄМ АНАТОЛІЙОВИЧОМ.

Життя воїна обірвалося 22 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вербове Запорізької області. Варто зазначити, що справжнє обличчя війни Валерій Кравчук побачив у зоні АТО на Донбасі, де зі зброєю в руках захищав Україну від російської агресії.

Повернувшись додому, Валерій працював у дубенському ТОВ «СКЛОРЕСУРСИ». Та не дарма кажуть: хто побував на війні, того вона вже не відпускає. У березні 2022 року Валерій Кравчук був мобілізований у ЗСУ та з честю виконував свій військовий обов’язок. А вдома на сина з нетерпінням чекали мама Галина Миколаївна, тато Анатолій Пилипович та дві сестрички Оксана і Віта. На жаль, не дочекалися.

У рідному селі Валерія Кравчука любили і поважали односельчани. 28 жовтня у Турковичах був чорний день. Плакало небо, плакали рідні, друзі, колеги, військові побратими. Хоронили Героя з усіма почестями. Заупокійне Богослужіння звершив настоятель Свято-Вознесенського храму міста Дубно, Дубенський благочинний ПЦУ протоієрей Василь Лозинський у співслужінні із священниками Дубенського благочиння ПЦУ. У своєму скорботному слові душпастер висловив надію, що Валерій Кравчук – це новітній Герой України, він сповна виконав Заповідь Божу любові до Господа й ближніх, а тому, як всі захисники України, отримає Царство Боже.

Вічна пам'ять загиблим Воїнам Василю ПОПИКУ та Валерію КРАВЧУКУ – ГЕРОЯМ, які полягли за нашу Незалежність!

Вони завжди будуть у наших серцях і молитвах!

Щирі співчуття рідним і близьким Новопреставлених Воїнів!

Герої не вмирають! Героям Слава!