Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

19.06.1982-10.06.2023NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ ЗАХИСНИКУ ОЛЕКСАНДРУ ШУМІКУ.

Болюча туга полонить душі земляків, бо численність загиблих оборонців не спиняється, а навпаки..  Війна не має жалю як  ні до бійців, так і до тих, хто очікує їх. Наші мужні НОВІТНІ ГЕРОЇ – патріоти рідної Батьківщини, ціною власного життя, захищають всіх нас  від «дикої орди».

30 жовтня 2023 року мешканці Ярославицької територіальної громади навіки попрощалися із городничанином ОЛЕКСАНДРОМ МИКОЛАЙОВИЧЕМ ШУМІКОМ. Навідник 1 штурмового відділення 3 штурмового взводу 6 штурмової роти 2 штурмового батальйону  10 червня цього року під час виконання бойового завдання зник безвісти у Донецькій області. Більше чотирьох місяців у рідних жевріла надія, що Олександр живий. Та цього не сталося..

«Наш земляк, ніби нічим особливим не відрізнявся серед  інших», - пригадує колишня вчителька, завідувачка  початкової школи села Велика Городниця Валентина Василівна Герасимчук. І продовжує: «Усе як у всіх. Та ні. Щось в ньому було таке, що вирізняло серед всіх учнів. Сашко ріс надзвичайно позитивним, спокійним, товариським, хорошим хлопчиком. І що його вирізняло серед інших, так це просто загострене почуття справедливості. А ще в будь-яку хвилину він міг заступитися за друзів. Таким Олександр був змалечку, таким виростав, таким і залишився».

 Василь Олександрович Ващенко  розповідає про трудовий шлях  свого друга:

 - Олександр працював на різних ділянках роботи: у спеціальному комунальному автотранспортному підприємстві « Луцькспецкомунтранс»,  ТзОВ « Яловицька Агротехнологія» ( село Яловичі), далі знову у Луцьку водієм на « Новій пошті». Де не працював, всюди про нього відгукувалися тільки добрими словами. Був дуже близький із сестрою Людмилою, яка проживає у сусідньому Острожці, адже тато із мамою вже померли. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, мій товариш записався у територіальну оборону,  а вже згодом добровольцем записався у лави ЗСУ. Мені  в житті дуже не вистачатиме такого друга.

За словами бойового побратима Миколи Вакулко, Олександр був одним із найкращих механіків, кулеметників-навідників ЗСУ.

Проводжали ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ  ОЛЕКСАНДРА ШУМІКА, як-то кажуть, всім селом. Заупокійне Богослужіння за Новопреставленим ВОЇНОМ ОЛЕКСАНДРОМ ШУМІКОМ очолив священник села Велика Городниця протоієрей Петро Григорчук. Рідна городницька земля навіки прийняла до себе свого СИНА, який поклав своє життя на вівтар вільної незалежної України.  Молимося у спільній молитві за полеглого ГЕРОЯ  ОЛЕКСАНДРА ШУМІКА та приносимо щирі співчуття його рідним: синам  Максиму і Миколі, сестрі Людмилі.

Нехай пам'ять про ВОЇНА ОЛЕКСАНДРА ШУМІКА назавжди буде у серцях вдячних земляків!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ!