Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

05.03.1994-24.10.2023NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

ЗНОВУ ГІРКА ВТРАТА У ЯРОСЛАВИЦЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ: ЗАХИСНИК ВІТАЛІЙ КОСТЮК.

Старший солдат, сапер інженерно-саперного відділення КОСТЮК ВІТАЛІЙ АНАТОЛІЙОВИЧ  - уродженець  села Свищів Новоукраїнського старостинського округу Ярославицької територіальної громади загинув під час виконання бойового завдання 24 жовтня 2023 року у Святівському районі Луганської області.

До повномасштабного вторгнення росії в Україну,  Віталій Костюк разом із родиною проживав у селі Воротнів Підгайцівської територіальної громади Луцького району Волинської області. Разом із дружиною Іриною виховували двох чудових діток: Анастасію ( 2019 р.н.) та Арсена ( 2020 р.н.). Працював Віталій водієм-експедитором у ПрАТ « Теремно Хліб», що в Луцьку. Попереду у молодої сім’ї було безліч добрих задумів та планів. Безжальна війна зруйнувала їх..

30 жовтня цього року кортеж ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ зустріли у Підгайцівській територіальній громаді, на межі Рівненської та Волинської областей та супроводжували до рідної домівки у село Воротнів. А вже наступного дня, із земляком прощалися на малій батьківщині  - у селі Свищів. Чин похорону Новопресталеного Воїна ВІТАЛІЯ КОСТЮКА було звершено у Свято-Михайлівській церкві ПЦУ настоятелем парафії  митрофорним протоієреєм Василем Сусом у співслужінні із духовенством Млинівського благочиння ПЦУ.

Більше як 320 років тому за віру православну і волю українського народу, віддав своє життя великий земляк свищівців Данило Братковський. Його життя, як і мученицька смерть стала зразком для прийдешніх поколінь. І прикладом цього є мужність і стійкість ВОЇНА ВІТАЛІЯ КОСТЮКА, який віддав своє молоде життя за Україну. Отож, за молитвами страстотерпця Волинського Данила Братковського, будемо просити у Всемилостивого Господа для Новопреставленого ОБОРОНЦЯ БАТЬКІВЩИНИ ВІТАЛІЯ КОСТЮКА Царства Небесного і вічного спокою його душі!

 Щирі співчуття рідним Віталія  - мамі Жанні Григорівні, батькові Анатолію Анатолійовичу, дружині Ірині Петрівні, донечці Анастасії та синочку Арсену. Нехай Всевишній дасть Вам всім сил духовних перенести біль тяжкої втрати та жити далі!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! СЛАВА ГЕРОЯМ!