Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

05.06.1981-09.11.2023NoneNoneNone

СТІЙКИЙ ДУХОМ, ДОБРИЙ СЕРЦЕМ ВОЛОДИМИР ПОВШУК ПОЛІГ ЗА УКРАЇНУ.

09 листопада 2023 року в бою за цілісність і незалежність Української держави на Бахмутському напрямку  загинув  солдат механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону ПОВШУК ВОЛОДИМИР МИКОЛАЙОВИЧ – житель села Ужинець Підгаєцького старостинського округу  Млинівської територіальної громади.  Повернувся ЗАХИСНИК БАТЬКІВЩИНИ на щиті до рідної домівки 14 листопада. Зустрічали земляка рідні, близькі, сусіди, жителі Млинова, Ужинця, Підгаєць, Озлієва.

Про доброго сусіда Володимира Повшука поділилася спогадами Марія Антонівна Мельничук:

-На початку 80-их років родина Повшуків переїхала із  Перемилівки до Ужинця. Мама Галина Мусіївна змалечку привчала своїх двох дітей Володю і Людмилу  до роботи, передавала все своє тепло і ласку, щоб вони виросли добрими і щирими людьми. Володя виростав разом із моїми дітьми, а тому частенько мене називав мамою Марією. Наполегливість і добросовісне відношення до праці дало свої результати. Володимир своїми руками, як то кажуть, цеглинка до цеглинки, камінчик до камінчика самостійно  збудував власний дім. У нього все виходило, до чого тільки не брався. Одне слово, майстер із золотими руками. А ще завжди безвідмовний, бо частенько допомагав нам із моїм чоловіком Олександром на млині. Все завжди робив  по- господарськи дбайливо. Пів року мій сусід  захищав від ворожої навали нашу рідну українську землю. Частенько, навіть, писав мені: повідомляв про себе та розпитував за рідню, односельців, знайомих. Він дуже переживав за маму та сім’ю сестри Люди. А материнське серце ніби відчувало біду.. Володя зателефонував мамі, сказав, щоб не тривожилися, бо він із побратимами йде на виконання бойового завдання. Натомість, родина Повшуків отримала страшну звістку про загибель сина, брата, швагра, дядька. Ми також втратили доброго і чуйного сусіда.

Попрощалися із Володимиром Повшуком  земляки 14листопада 2023 року в Ужинці. Плакало осіннє небо  дрібними слізьми, плакала мама ОБОРОНЦЯ БАТЬКІВЩИНИ, рідні, близькі. Чин похорону Новопреставленого ВОЇНА провела  релігійна громада  Церкви Євангельських Християн-Баптистів селища Млинів на чолі із пастирем Сергієм Гарбузюком. Поховали Володимира Повшука  на місцевому кладовищі.

Спочивай, з миром,  ВОЇНЕ!

Ми завжди повинні пам’ятати про великий жертовний подвиг ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ, який поклав власне життя заради нашої Батьківщини, заради кожного з нас, за спокійне і мирне життя наших дітей.

ВІЧНА ШАНА, ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ!

Всій родині Повшуків, яка зараз знаходиться у великому горі, смутку і скорботі будемо просити у Всемилостивого Творця молитовної підтримки, а ВОЇНУ ВОЛОДИМИРУ ПОВШУКУ Царства Небесного!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! ГЕРОЯМ СЛАВА!