Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

None30.07.1994-27.07.2023

БУВ ЩИРИМ ПАТРІОТОМ ТА ВИРІВ У ПЕРЕМОГУ.

У мартиролог пошанування світлої пам’яті ГЕРОЇВ Дубенщини навіки буде вписано ім’я земляка-патріота – БОГДАНА АНАТОЛІЙОВИЧА МІЩУРА, жителя села Більче Боремельської територіальної громади.

29-річний солдат-гранатометник загинув у бою з російськими окупантами 27 липня 2023 року в районі населеного пункту Роботино Запорізької області.

Багдан Міщур народився 30 липня 1994 року. Батьки переїхали у мальовниче село над Стиром Більче із Полісся. Рано помирає батько. А тому, хлопець разом із братами і сестрою змалечку пізнали ціну хліба насущного, призвичаїлися до сільської щоденної праці. Всі труднощі долали разом, адже мама Валентина Іванівна разом із сестрою,  виховали дітей дружніми, роботящими, та саме головне – підтримувати одне одного. Після закінчення Малівської школи Богдан поступає на навчання до Демидівського ПТУ, де отримує спеціальність електрика. Проходив дійсну військову службу на Чернігівщині, де познайомився із майбутньою дружиною Аліною. Молода сім’я жила в любові та злагоді. Ще більше укріпило подружжя народження донечки Владислави.

Із самих перших днів повномасштабного вторгнення рашистів в Україну, Богдан Міщур добровольцем пішов у лави ЗСУ. Чекати часу не було, адже сім’я проживала у Чернігівській області, майже на кордоні з рф.

Військовослужбовець завжди підтримував зв’язки із ріднею, земляками із Більче. Односельчанка воїна Ольга Віталіївна Харчук розповідає як на завершення телефонної розмови із Богданом  сказала йому: «Бережи тебе Боже, Богдане». А у відповідь почула: «Все буде добре…»

Сумна звістка про загибель Богдана Міщура надійшла до рідного села Більче вже у листопаді цього року. На колінах, із повним серцем болю 22 листопада зустрічали загиблого Героя у Боремельській територіальній громаді. Відспівали ВОЇНА у Свято-Дмитріївському храмі села Більче священники Демидівського благочиння ПЦУ. Чин похорону очолив настоятель Свято-Михайлівської парафії села Хрінники, духівник благочиння митрофорний протоієрей Петро Коваль. У своєму зверненні до краян настоятель Свято-Дмитріївської церкви села Більче протоієрей Федір Бобикайло наголосив на необхідності щирої молитви всіх вірян за воїнів, які зараз боронять українську землю на передовій. Гинуть молоді хлопці, гине цвіт нації. Отже, не маємо бути байдужими, гордими. Тільки наша спільна молитва у храмі Божому, вознесена до Господа, допоможе здолати ненависного ворога і дочекатися закінчення війни.

Щиро співчуваємо родині Міщурів: мамі Валентині Іванівні, дружині Аліні, донечці Владиславі, сестрі Тетяні ,братам Юрію, Ігорю та Олексію.

Брати по крові і по духу Богдан, Юрій та Ігор як вдома, так і на фронті захищали Україну. Поблизу Авдіївки був поранений Ігор, який зараз знаходиться на лікуванні у Харкові. Юрій служить мінером, а Богдана, на превеликий жаль, рідні не дочекалися з війни.

Нехай Всемилостивий Господь прийме до Небесних Осель світлу та щиру душу Новопреставленого воїна Богдана Міщура! Царство небесне! Вічна і світла пам'ять!

Молімо Всевишнього за Україну, за наших воїнів, за Перемогу правди й справедливий мир! І Господь обов’язково почує наші молитви.

Слава Україні! Героям Слава!