Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

None25.06.1995-22.11.2023NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

БЕЗ БАТЬКА  СИРОТОЮ ЗАЛИШИЛАСЯ МАЛЕНЬКА ДОНЕЧКА.

Не має нічого у світі, що виправдає війну. Війна – це біль, сльози та смерть. Хотілося б поглянути у вічі тих матерів, які народили російських окупантів, що прийшли на українську землю та вбивають наших захисників. Нехай би подивилися б у очі маленької півторарічної дівчинки Яни, чий татко БУДЬ ІВАН ВОЛОДИМИРВИЧ – 28-річний водій штормової роти поліг у бою за Україну 22 листопада 2023 року в районі населеного пункту Степове Покровського району Донецької області.

Іван Будь народився 25 червня 1995 року в селі Острів колишнього Радивилівського району. Хлопець закінчив місцеву школу, а згодом Пляшівський навчальний заклад. Майбутній воїн виріс у родині, де завжди бабуся з дідусем, батьки цінували працю та такими виховали своїх донечок та синів. У 2019 році Іван зустрів свою долю – Інну Міркевич, що родом із Вовковиїв на Демидівщині. Молодята переїхали на постійне місце проживання у Львів, де глава сім’ї на одному із підприємств працював зварювальником. 21 травня 2022 року стало надзвичайно щасливим у житті подружжя. Цього дня на світ Божий суджено було народитися маленькому янголятку – їхній донечці Яночці. Іван Будь дуже хотів почути перші слова маленької донечки, бачити як вона починає ходити, бігати, радіти сонечку та всьому навколишньому світу.

На початку літа цього року Будь Іван Володимирович був мобілізований до лав ЗСУ. Військову службу по захисту Української держави несуть також два швагри воїна.

22 листопада 2023 року стало трагічним у долі Оборонця Батьківщини. 26 листопада жителі Демидівської  територіальної громади зустрічали загиблого земляка. А вже наступного дня, у Вовковиївському Свято-Хресто-Воздвиженському храмі священники Демидівського благочиння ПЦУ на чолі із настоятелем парафії протоієреєм Миколою Іваником звершили чин похорону Новопреставленого Воїна Івана Будя. Похоронили Героя в рідному селі Острів.

Нехай з Богом спочиває душа славного Захисника Батьківщини! Царство Небесне! Вічна і світла пам'ять!

Найщиріші співчуття всій родині Захисника України ІВАНА БУДЯ! Нехай добрий, світлий спомин про  вашого сина, чоловіка, батька, брата, швагра назавжди залишиться у серцях усіх, хто його знав, любив і шанував. Впевнені, що справжньою українкою виросте маленька донечка Захисника України Яна Будь!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! ВОНИ НАЗАВЖДИ В НАШИХ СЕРЦЯХ!