Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

None16.04.1969-14.11.2023NoneNone

ВКЛОНІМОСЯ ПЕРЕД ЗАХИСНИКОМ ВАЛЕРІЄМ КОВАЛЬЧУКОМ!

Життя кожної людини має свій початок і свій кінець. Смерть кожної людини боляче відгукується у серцях близьких, друзів, знайомих, коли людина прожила довге життя. І в стільки ж разів збільшується біль втрати, коли життя завершується у розквіті сил!..

 На війні загинув саме такий чоловік – 54-річний житель села Лопавше Демидівської територіальної громади ВАЛЕРІЙ ГРИГОРОВИЧ КОВАЛЬЧУК. Старший механік – водій 1 механізованого відділення 2 механізованого взводу 9 механізованої роти, молодший сержант Валерій Ковальчук загинув під час виконання бойового завдання  14 листопада 2023 року на Запорізькому напрямку.

 У мирному довоєнному житті пан Валерій був чудовим механізатором, вміло працював із різною технікою, всіляко допомагав односельчанам. Ці професійні навички стали у добрій нагоді ОБОРОНЦЮ БАТЬКІВЩИНИ  з початку служби в ЗСУ: працював на бойових машинах, підвозив боєприпаси, забирав  ранених з поля бою. Одне слово, мав авторитет як у земляків у рідних Лопавшах та Княгинині , де проживав останнім часом, так і у військовослужбовців – захисників рідної Неньки-України. Рідні довго не знали про втрату дорогої їм людини..

 Поховали Валерія Григоровича Ковальчука у рідному селі Лопавше. Чин похорону було звершено у храмі Свято-Казанської ікони Божої Матері священниками Демидівського благочиння ПЦУ, який очолив в.о. благочинного парафій Демидівщини протоієрей Євгеній Іваник. У скорботному слові до вірян  настоятель місцевої парафії отець Юрій Ковальчук зазначив, що ворог знищує найкращих, на яких завжди можна покластися. Ми віримо і молимося, що Господь прийме душу Новопреставленого Воїна Валерія у Свої оселі і подасть йому вінець слави. Він заслужив це своєю боротьбою. А нам треба єднатися в молитві, передаючи пам'ять про Героїв з роду в рід.

  Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого ГЕРОЯ: мамі – пані Лідії, брату Володимиру,  донькам – Наталії та Тетяні, сину Володимиру. Нехай Всемилостивий Творець дасть Вам всім сили пережити тяжкий біль втрати та дочекатися з війни зятя Валерія Ковальчука – Андрія , який мужньо виконує свій військовий обов’язок у лавах ЗСУ!

 

 ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! ВОНИ НАЗАВЖДИ У НАШИХ СЕРЦЯХ!