Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

NoneШеремета Михайло Ростиславович  09.11.1971-22.12.2023Мошкун Олександр Володимирович  26.10.1974-24.12.2023Лотоцький Володимир Миколайович  27.05.1998-26.12.2023Василюк Андрій Сергійович  16.12.1991-27.12.2023

МИ МАЄМО У СЕРЦІ ОДВІЧНО НЕСТИ ІМЕНА ТИХ, ЩО ГИНУЛИ ЗА УКРАЇНУ

У 3598 день від початку російсько-української війни, 674 день повномасштабного російського вторгнення в Україну Дубенщина навіки попрощалася із чотирма Героями –Захисниками, які віддали життя за Україну:

- у селі Вовковиї Демидівської територіальної громади провели в останню дорогу ШЕРЕМЕТУ МИХАЙЛА РОСТИСЛАВОВИЧА. Розвідник, старший сержант загинув під час виконання  бойового завдання 22 грудня 2023 року у Запорізькій області.

Родина Шереметів переїхала на постійне місце проживання у Вовковиї в кінці 80-их років із Костопільщини. Брати Олександр і Михайло виросли добрими людьми. Висококласний водій-далекобійник працював на різних маршрутах, адже дорога і все нове вабило Михайла. Коли розпочалася у 2014 році антитерористична операція на Сході України, вовковиївчанин пішов у зону бойових дій. Михайло Ростиславович разом із дружиною Світланою (працювала секретарем, землевпорядником у Вовковиївській сільській раді) виховали двох чудових синів – Антона (зараз військовослужбовець проходить службу на Волині) та Андрія (з початку 2022 року перебував у теробороні, зараз викладає у ВПУ 25 селища Демидівка).

Чин похорону Новопреставленого Воїна було звершено у Вовковиївському Христо-Воздвиженському храмі духовенством Демидівського благочиння ПЦУ, яке очолив настоятель парафії митрофорний протоієрей Микола Іваник.

- Крупецька територіальна громада прощалась із МОШКУНОМ ОЛЕКСАНДРОМ ВОЛОДИМИРОВИЧЕМ – жителем села Заліщина. Проходив військову службу з 25 лютого 2022 року в інженерно-саперному відділенні ЗСУ. 24 грудня 2023 року ЗАХИСНИК УКРАЇНИ передчасно помер.

До війни Олександр Володимирович працював оператором у ТзОВ «Крупецький комбікормовий завод».

Батьки Надія Андріївна та Володимир Васильович виховали двох дітей Олександра та Михайла, які стали опорою для всієї родини. У самого ж Олександра залишилася вдовою дружина Ольга Дмитрівна, осиротіло троє дітей  - Андрій, Ярослав та Яна.

Поховали ГЕРОЯ зі всіма християнськими та військовими почестями на кладовищі села Срібне.

- У село Іваннє Привільненської територіальної громади на щиті повернувся ВОЛОДИМИР МИКОЛАЙОВИЧ ЛОТОЦЬКИЙ.  Загинув ВОЇН 26 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Безжальна страшна війна забрала  другого сина у Світлани Борисівни та Миколи Олександровича Лотоцьких. Адже, ще зовсім недавно – 21  травня  цього року, вони похоронили свого сина Андрія – військовослужбовця ЗСУ.

Поховали Захисника України на цвинтарі у рідному селі.

У вічній зажурі лишилися мама, тато, сестри, дружина та маленький синочок…

- Тараканівська  територіальна громада прощалася із ВАСИЛЮКОМ АНДРІЄМ СЕРГІЙОВИЧЕМ – жителем села Переросля.

Службу в ЗСУ проходив на посаді стрільця-санітара штурмового відділення.  Загинув військовослужбовець 27 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Нью-Йорк Донецької області.

Відспівування Новопреставленого Воїна було звершено у храмі апп. Петра і Павла с. Переросля священниками Дубенського благочиння ПЦУ.

30 грудня 2023 року Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив освячення храму-пантеону на честь святої праведної Анни у селі Лішня Кременецької територіальної громади на Тернопільщині, а також очолив в ньому першу Божественну літургію. У Всеукраїнському храмі-пантеоні, куди з’їхалися родини загиблих Захисників України з різних куточків України, Предстоятель ПЦУ  Митрополит Епіфаній також освятив плити з іменами ГЕРОЇВ, в тому числі із Дубенщини.

«Саме головне для наших новітніх ГЕРОЇВ – це пам’ятати і молитися за них», - наголосив Блаженійший Митрополит Епіфаній. Тож нехай на цьому святому місці в Україні, у наших храмах та домівках завжди лунає молитва за Захисників Батьківщини.

Уклінно дякуємо Новопреставленим Воїнам – Михайлу Шереметі, Олександру Мошкуну, Володимиру Лотоцькому та Андрію Василюку за оборону рідної землі, держави і кожного з нас. Спочивайте з миром,  Герої, у Небесному Війську!

Щирі співчуття рідним і близьким ВОЇНІВ!

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ,ЧЕСТЬ І СЛАВА ГЕРОЯМ!

https://fb.watch/phmYduB96X/

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid0JRoVWdZ3D5z9wfKfFr8L9SDEo9r3PZoesXbinFS1468ufgACBaVamuhQCHKZboEsl%26id%3D100025352462703&show_text=true&width=500" width="500" height="710" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>