Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

21.12.1977-13.01.2024NoneNoneNoneNoneNoneNone

ВКЛОНІМОСЯ ПЕРЕД ЗАХИСНИКОМ  МИКОЛОЮ ГОРДІЄВИЧЕМ .

22 січня 2024 року жителі Острожецької територіальної громади віддали останню шану полеглому на російсько-українській війні ЗАХИСНИКУ УКРАЇНИ ГОРДІЄВИЧУ МИКОЛІ ДМИТРОВИЧУ – жителю села Залав’я. Молодший  сержант, командир протитанкових ракетних комплексів загинув під час виконання бойового завдання 13 січня цього року в районі населеного пункту Роботине Запорізької області. Микола Гордієвич захищав рідну землю із жовтня 2022 року, бо добре розумів, яке лихо з собою несе московська орда.

Чин похорону Новопреставленого ВОЇНА  у  Свято-Введенському храмі села Залав’я  звершили священники Млинівського благочиння ПЦУ, яке очолив настоятель Млинівської  Свято-Покровської парафії протоієрей Василь Ліщук. Проповідь виголосив настоятель місцевої церкви протоієрей Володимир Жалко. У скорботному слові душпастир зазначив, що ворог знищує найкращих, на яких можна покластися і які є прикладом для наслідування. Тепер його приклад залишається у вічності. Поки ми будемо пам’ятати про ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ Миколу Гордієвича, то буде сподівання на ПЕРЕМОГУ.

Слова панотця доповнила своїми спогадами про колишнього однокласника Ярослава Юріївна Острожчук  - депутат Рівненської обласної ради:

 -  У повсякденному житті Микола був надзвичайно спокійний, мовчазний. В школі хлопець активно грав у футбол, який полюбляв ще з дитинства, і виступав за місцеві команди. Деякий час працював у ПРАТ «Луцькавтодор», заробляв на життя підробітками.  Скільки у житті Миколи ще  могло бути добрих подій! У грудні минулого року, перебуваючи у короткотерміновій відпустці,  він одружився із Людмилою Володимирівною. Церемонія реєстрації шлюбу проходила у Острожецькій  сільській раді. З одруженням молодих привітав голова громади Тарас Гордійчук, а гурт  колядників заспівав їм «Многії літа». Острожчанам запам’яталися тоді слова Миколи Гордієвича: «Ви б знали, як я люблю свою Люду!»

Наш захисник з повагою ставився до людей, своїх рідних, друзів, а вони відповідали йому сторицею. Отож, у грудні минулого року ініціативною групою жителів села Залав’я та Острожець було прийнято рішення про підтримку земляка: вирішили піти із Вертепом та колядою по домівках односельців, а за виручені кошти придбати автомобіль та передати його на військову частину, де служив ОБОРОНЕЦЬ БАТЬКІВЩИНИ. Додам від себе, що коли я зверталася до нього із питанням про те чим необхідно  йому допомогти, то у відповідь чула : «Я не звик просити.» 14 січня 2024 року придбане авто ми мали передати для земляка. На жаль, цього зробити не вдалося. Напередодні, у Залав’я прийшла  сумна звістка про загибель ВОЇНА. Отож, волонтерами, вірянами церковниї парафій Острожця та Залав’я було прийняте вже наступне рішення: передати машину для іншого земляка, який  також захищає Україну від рашистської навали.

Коля був настільки скромним, що промовчав про свою відзнаку Головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного «Золотий Хрест», яку отримав 27 жовтня 2023 року за проявлену мужність і успішне виконання завдань під час бою: знищення великої кількості ворожої техніки! Був завжди відповідальним й ніколи не кидав своїх побратимів. А ще запам’яталися слова Миколи Гордієвича, які він поширив у соціальних мережах: « Прошу всіх вас молитися і цінувати кожну хвилину життя!» Ці слова нашого ГЕРОЯ мають стати дороговказом у житті кожного українця.

 Продовжувати жити без рідної людини тяжко. Особливо, коли втрачаєш своїх, тих, хто боровся за тебе і за Україну. Неймовірний біль  сьогодні переживають  дружина та донька. Висловлюємо щире співчуття всій родині Новопреставленого ВОЇНА МИКОЛИ ГОРДІЄВИЧА!

Царство Небесне!  Вічна і блаженна пам'ять нашому ГЕРОЮ !  

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! ВОНИ НАЗАВЖДИ У НАШИХ СЕРЦЯХ!