Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

NoneЮРЦУНЬ ОЛЕКСАНДР СЕРГІЙОВИЧ 04.03.1987-03.04.2024NoneNoneNoneNoneNoneБУЛИГА ІГОР ПЕТРОВИЧ 19.03.1970-04.04.2024NoneNoneNoneNone

ГЕРОЯМ СЛАВА!

ОЛЕКСАНДР ЮРЦУНЬ, ІГОР БУЛИГА: ВКЛОНІМОСЯ ПОЛЕГЛИМ ВОЇНАМ-ЗАХИСНИКАМ!

Майже щодня війна приносить  великі втрати. У серцях краян, рідних, близьких, друзів, побратимів навічно оселилися туга і скорбота за чудовими Людьми, які щиро і самовіддано служили Богу, людям та Україні – ОЛЕКСАНДРОМ СЕРГІЙОВИЧЕМ ЮРЦУНЕМ – жителем села Бокійма та ІГОРЕМ ПЕТРОВИЧЕМ БУЛИГОЮ, що родом із Козина. Прощання земляків  із ГЕРОЯМИ  відбулося вчора, 07 квітня 2024 року.

ЮРЦУНЬ ОЛЕКСАНДР СЕРГІЙОВИЧ народився 04 березня 1987 року у селі Бокійма колишнього Млинівського району. Змалечку ріс добродушним, душевним, щирим хлопцем, а ще – принциповим, мужнім, готовим завжди прийти на допомогу. Тому, як справжній мужчина не міг бути осторонь всіх подій, які відбувалися в країні.  Як справжній патріот, якому не була байдужа майбутня доля України, у 2014 році  став учасником Майдану і Революції Гідності в Києві. А коли розпочалася повномасштабна війна, не вагаючись, зі зброєю в руках йде обороняти рідну українську землю від рашистської навали. Серед військових  побратимів  водій 1 протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки користувався авторитетом, завжди підтримував високий моральний дух у підрозділі. Загинув ВОЇН під час виконання бойового завдання 03 квітня 2024 року у районі населеного пункту Дачне Донецької області.

Жителі Млинівської та Бокіймівської територіальних громад зі всіма християнськими та військовими почестями зустріли ГЕРОЯ  06 квітня цього року. А наступного дня, односельчани провели в останню земну дорогу ОБОРОНЦЯ БАТЬКІВЩИНИ. Свідченням того, яким за життя  був бокіймівчанин ОЛЕКСАНДР ЮРЦУНЬ і що він зробив для України, стало велелюддя земляків на похороні ЗАХИСНИКА. Заупокійне Богослужіння за Новопреставленим ВОЇНОМ було звершено у Свято-Покровському храмі духовенством Млинівського благочиння ПЦУ,  яке очолив благочинний парафій Млинівщини протоієрей Володимир Левандовський. У скорботному слові до вірян, настоятель Бокіймівської Свято-Покровської парафії протоієрей Ігор Новосад зазначив, що коли на Сході України з гарних міст і сіл московити зробили руїни – «русский мир», то Олександр Юрцунь  не притримувався  позиції – «какая разница». Він знав добре, що  робить та не хотів залишати своїх бойових побратимів. За цей вибір ЗАХИСНИК УКРАЇНИ заплатив власним життям. Дуже ми сьогодні вдячні батькам,  дружині, дітям -  за виховання та достойну Людину. Нехай Господь прийме його душу, а земля, яку боронив, розкриваючи своє лоно,  візьме в свої обійми ! Ми всі сотворимо ГЕРОЮ вічну пам'ять!

БУЛИГА ІГОР ПЕТРОВИЧ народився 19 березня 1970 року у селі Козин колишнього Радивилівського району. Односельчани відгукуються про Ігоря як про надзвичайно щирого, порядного земляка, який завжди міг допомогти, підтримати. На жаль, військовослужбовець ЗСУ помер 04 квітня 2024 року. Прощання із ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ відбулося 07 квітня цього року у рідному селі Козин. Чин похорону Новопреставленого ВОЇНА було звершено у місцевій Свято-Покровській церкві священниками Радивилівського благочиння ПЦУ, який очолив настоятель парафії протоієрей Володимир Кубацький.

На цій жорстокій немилосердній війні гинуть люди, яких Господь покликав бути щасливими. Але, як знаємо зі Священного Писання, після усіх цих випробувань настане радість - скоро зустрінемо Світле Христове Воскресіння. Тож, молімося за спокій душ наших ГЕРОЇВ, просімо у Всемилостивого Творця для них Царства Небесного та миру благословенній Богом Україні!

Дякуємо уклінно та щиро співчуваємо родинам спочилих ВОЇНІВ : ОЛЕКСАНДРА ЮРЦУНЯ – мамі Лідії Іванівні – депутату Млинівської районної ради 7-го скликання, батькові Сергію Петровичу, дружині Ірині Валеріївні, синочкам – Артему - учню 5-го класу Бокіймівського ліцею, двохрічному Тимофійку  та  ІГОРЯ БУЛИГИ – дружині Валентині Миколаївні, донькам – Ірині , Олександрі.

Блаженні всі, що полягли за рідний край в своїй землі !

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!