Дубенська районна рада

8 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ 1939-1945 РОКІВ

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

Цьогоріч Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» від 29.05.2023 №9278 встановила 8 травня Днем пам’яті та перемоги, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні, приєднавшись до європейської традиції відзначення цієї дати.

 

У цей день ми згадуємо тих, хто загинув під час Другої світової війни та висловлюємо вам, дорогі ветерани, велику подяку і шану за Перемогу над нацизмом.

Молимося за наших українських захисників, які борються з російським нацизмом, та довгоочікуваний мир в Україні!

 

У  Свято-Миколаївському чоловічому монастирі м.Дубно було відслужено панахиду за жертвами Другої світової війни та усіма, хто постраждав від нацизму, а також воїнами, що віддали життя, захищаючи Україну, яку очолив намісник монастиря архімандрит Меркурій (Бікіра).

 

По завершенню заупокійного богослужіння вшановано пам'ять всіх загиблих покладанням квітів до пам’ятника Борцям за Волю та Незалежність України.

 

 Слава Героям України різних часів! Слава Україні!