Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

NoneВОЛОШИН ІВАН ВАСИЛЬОВИЧ 19.01.1984-15.05.2024NoneNoneNoneNoneNoneNone

У ПАМЯТІ НОВОСЕЛІВЦІВ  ІВАН ВОЛОШИН НАЗАВЖДИ ЗАЛИШИТЬСЯ СМІЛИВИМ ВОЇНОМ  ТА ВІДВАЖНИМ ЗАХИСНИКОМ.

16 травня 2024 року був чорним днем у Новоселівці, що у Млинівській територіальній громаді. Жителі села, а також сусідніх Владиславівка, Косареве, Іванівка, Улянівка, Гончариха  віддали останню шану своєму земляку, мужньому ОБОРОНЦЮ України - ВОЛОШИНУ ІВАНУ ВАСИЛЬОВИЧУ. Військовослужбовець ЗСУ передчасно помер внаслідок хвороби 15 травня цього року.

Народився Іван Волошин 19 січня 1984 року у селі Новоселівка. Тут зростав, закінчив місцеву одинадцятирічку.  У 2008 році життєві шляхи – дороги привели новоселівця у Херсонську область. Через деякий час повертається до рідного отчого дому.

На захист Української держави до лав ЗСУ був мобілізований у березні 2023 року: служив радіотелефоністом 1 стрілецького взводу 3 стрілецької роти. Військові фронтові будні далися взнаки ЗАХИСНИКУ УКРАЇНИ. Іван пройшов курс лікування, вже збирався від’їжджати  у військову частину. Проте, не судилося  ВОЇНУ приєднатися до бойових побратимів..

Люди у селі розповідають, що Іван Волошин був доброзичливим, відповідальним, чуйним односельчанином, багато теплих спогадів лишив по собі. Ось як пригадує про свого колишнього учня  класний керівник, вчитель Новоселівського ліцею Синчук Сергій Анатолійович:  

«Сьогодні в селі Новоселівка провели в останню путь захисника України Волошина Івана Васильовича. Тривалий час він знаходився на лікуванні, помер у віці 40 років.

Впродовж 2023 року Іван воював на Сході з російськими загарбниками у складі в/ч А 4674, добре проявив себе і був представлений до нагороди - Золотого хреста ЗСУ.

В селі Івана знали змалку. Він тут народився, закінчив Новоселівську школу в 2001 році, далі проходив військову строкову службу.

Коли ворог напав на Україну, уся сім'я Івана стала до зброї. Його швагери продовжують воювати в ЗСУ, племінники навчаються у військових навчальних закладах.

В героя залишилася мама Світлана.

Подвиг Івана, який не побоявся стати на захист держави у важкі часи, назавжди залишиться в пам'яті всіх, хто його знав.»

З усіма християнськими та військовими почестями поховали  ОБОРОНЦЯ БАТЬКІВЩИНИ  ІВАНА ВАСИЛЬОВИЧА ВОЛОШИНА у рідному селі. Дорогу до власного будинку ВОЇНА учні Новоселівського ліцею встелили квітами. В зажурі стояли рідні, односельчани, друзі. Та найбільше розривалося материнське  серце у Світлани Адамівни від болю, сліз, розпачу. Незагойна рана від туги у сестер Руслани та Мирослави. Але ніхто не поверне рідним сина й брата, вірного друга, доброго сусіда, односельчанина, який чесно захищав Україну. Ще б жити й жити..

Чин похорону Новопреставленого ВОЇНА звершило духовенство Млинівського благочиння ПЦУ, яке очолив благочинний парафій Млинівщини митрофорний протоієрей Володимир Левандовський.

Молитвою, добрим словом будемо згадувати ГЕРОЯ, який боровся і віддав своє життя за долю України і наше майбутнє. Спочивай з миром, Іване! Царство тобі Небесне! Світла, вічна і блаженна пам'ять!

Щирі співчуття рідним і близьким ЗАХИСНИКА Української держави!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! ВОНИ НАЗАВЖДИ У НАШИХ СЕРЦЯХ!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!