Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

None10.08.1976 – 23.05.2024NoneNoneNoneNone
 ЗАХИСНИК  ВІТАЛІЙ КОСТЮКЕВИЧ, ЯКИЙ ЩЕ КІЛЬКА МІСЯЦІВ ТОМУ ТРИМАВ ПОЗИЦІЇ НА ПЕРЕДОВИХ РУБЕЖАХ ОБОРОНИ УКРАЇНИ, ПОМЕР ВІД СТРАШНОЇ НЕДУГИ.
 
 12 березня 2022 року КОСТЮКЕВИЧ ВІТАЛІЙ ВАСИЛЬОВИЧ – житель села Малево Боремельської територіальної громади був мобілізований до лав ЗСУ. ВОЇНУ прийшлося пройти і пережити чимало, адже на бойовому шляху був Бахмут, Соледар, Мар"їнка та інші гарячі точки воєнного лихоліття. Все пережите і побачене вдалося взнаки. Медики  діагностують йому страшний діагноз та  направлюють  для подальшого лікування. Віталія  рятували, за нього молилися рідні, сподівалися, що він викарабкається, вирветься із цупких пазурів смерті. На, на жаль, не судилося.. 23 травня 2024 року ВІТАЛІЙ КОСТЮКЕВИЧ відійшов за позаземні обрії.
 Народився майбутній ЗАХИСНИК Вітчизни у селі Великі Озера колишнього Дубровицького району. Разом із родиною на початку 90-их років переїхав у село Малеве тодішнього Млинівського району. Тут зростав, розпочав своє трудове життя. Спочатку працював у Дублянському лісництві, згодом на пилорамі у Демидівському приватному підприємстві, їздив на підробітки у Польщу. А ще, Віталій Васильович був надзвичайно люблячим і турботливим  чоловіком та батьком. Ось як пригадує про чоловіка дружина Лариса Олеrсандрівна:
 
 - Ми з чоловіком прожили, як-то кажут , душа в душу рівно двадцять років. Вони пролетіли  ніби як одна мить. Віталій був надзвичайно турботливим, ніжним, добрим чоловіком. Я поспішала вранці на роботу у першу зміну (працюю на ТОВ « Кромберг енд   Шуберт» в Луцьку), то він готував для  мене каву, всіляко  підтримував і  допомагав по господарству. Як тато, дуже любив нашого сина Назара, якому 02 червня виповниться лише 20 років. А ще чоловік був безвідмовним , коли потрібно було  допомогти знайомим , друзям. Повірите, часом собі що не зробить, а сусідам завжди.  Дуже Віталій любив рибалити. Я все йому казала, що от прийде неділя і підемо з тобою до річки, відпочинемо, порибалиш.  Хоча добре розуміла, що зробити йому це буде не так легко. Але вже у четвер, 23 травня він помер у мене на руках.. Це надзвичайно велика втрата для нас із сином.
 
Чин похорону Новопреставленого ВОЇНА ВІТАЛІЯ КОСТЮКЕВИЧА було звершено у Свято-Хресто-Воздвиженській церкві села Малево священниками Демидівського благочиння ПЦУ, який очолив настоятель місцевої парафії протоієрей Федір Бобикайло. Віддали останню шану ВІТАЛІЮ КОСТЮКЕВИЧУ  військові побратими та жителі Боремельської територіальної громади.
 
 
 З великою скорботою поділяємо біль втрати із родиною Костюкевичів, близькими, знайомими, односельчанами.
 Вічна та світла пам’ять ГЕРОЮ, який захищав наше мирне життя і наше щасливе майбутнє!
 Царство Небесне  ВОЇНУ ВІТАЛІЮ КОСТЮКЕВИЧУ!
 СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!