Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

None30.07.1974-07.05.2024NoneNoneNone

У Дубно попрощалися із захисником України Володимиром Ідьчишиним.

06 червня 2024 року жителі Дубенської територіальної громадизустріли ще  одного свого ГЕРОЯ-ЗАХИСНИКА ІЛЬЧИШИНА ВОЛОДИМИРА СТЕПАНОВИЧА. Рідне місто, в якому народився і зростав, навчався і працював, востаннє віддало шану і честь земляку, який боронив Українську державу від російських агресорів.

Розповідає брат Захисника Віктор Ільчишин:

- Володимир був надзвичайно доброю людиною, вірним другом, а мені – найкращим у світі братом. Він народився 30 липня 1974 року. Після закінчення загальноосвітньої школи №7, поступив на навчання до Кременецького педагогічного коледжу, мріяв навчати дітей трудовому навчанню. Дійсну строкову службу проходив у Національній гвардії на Донеччині. Повернувшись додому, розпочинає трудову діяльність водієм на Дубенському цукровому заводі. Згодом працював у бригаді кованих виробів  у МПП «Теренок». Володя не цурався жодної роботи, був, як то кажуть, майстром на всі руки. Прийшлося йому і на заробітки їздити за кордон, і вдома господарювати.

Мій брат пройшов страшне пекло війни у зоні антитерористичної операції на сході України ще у 2016-2017 роках. А коли розпочалося повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну, то вже 9 березня 2022 року разом із дубенчанином, сусідом по вулиці Волицькій Володимиром Праведним пішли захищати українські землі від ворогів. На жаль, Володя Праведний, загинув ще 6 березня 2023 року на Донеччині. А мій брат пройшов через все горнило страшної війни. Він служив кулеметником, згодом – розвідником-радіотелефоністом розвідувальної групи спеціального призначення. Але повірте, брат у розмовах зі мною по телефону завжди був небагатослівним, ніколи не жалівся і не шкодував, що воює за завтрашнє мирне життя в Україні. У листопаді 2023 року він був тяжко поранений. Після одужання його перевели, як кажуть, поза штат. А вже 07 травня цього року життя брата обірвалося у медичному закладі міста Харків.

Чин поховання Новопреставленого ВОЇНА Володимира Ільчишина було звершено у Свято-Покровському Соборі міста Дубно священниками Дубенського благочиння ПЦУ. Очолив заупокійне богослужіння настоятель храму протоієрей Олег Куцеля.

Нехай з Богом спочиває ЗАХИСНИК ВОЛОДИМИР ІЛЬЧИШИН!

Вічна, світла і блаженна йому пам'ять!

Щирі співчуття родині ГЕРОЯ: брату Віктору, дружині Марині Іванівні, доньці Аліні та всім близьким, друзям!

ГЕРОЮ – вдячність, честь і шана!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!