Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

NoneГОНЧАРУК Василь Михайлович 26.05.1983-14.06.2024NoneNoneNoneNoneNoneГРУЗДЄВ Юрій Михайлович 02.05.1990-14.06.2024ЧИЖМАР Андрій Ростиславович  04.09.1978-03.06.2024NoneNoneNoneNoneАЛЄКСЄЄНКО Сергій Вячеславович 28.12.1986-17.06.2024NoneNoneNoneNone

 

ЗАХИСНИКИ УКРАЇНИ ВАСИЛЬ ГОНЧАРУК, ЮРІЙ ГРУЗДЄВ, АНДРІЙ ЧИЖМАР, СЕРГІЙ АЛЄКСЄЄНКО ВІДДАЛИ СВОЇ ЖИТТЯ ЗА ВОЛЮ УКРАЇНИ.

 У хроніку скорботи Дубенщини у російсько-українській війні навіки будуть закарбовані імена наших земляків-звитяжців, які поклали на вівтар свободи вільної незалежної Української держави найдорожче – власне життя:

 - ГОНЧАРУКА ВАСИЛЯ МИХАЙЛОВИЧА – жителя села Уїздці Острожецької територіальної громади;

 - ГРУЗДЄВА ЮРІЯ МИХАЙЛОВИЧА  - жителя селища Демидівка;

 - ЧИЖМАРЯ АНДРІЯ РОСТИСЛАВОВИЧА – уродженця села Копани Варківської територіальної громади, жителя селища Квасилів Рівненської міської територіальної громади;

 - АЛЄКСЄНКА СЕРГІЯ ВЯЧЕСЛАВОВИЧА – жителя міста Дубно.

ВОЇН Василь  Гончарук народився 26 травня 1983 року у селі Уїздці колишнього Млинівського району. До повномасштабного вторгнення уїздчанин працював у агрофірмі «КАМАЗ-АГРО», водієм на маршрутці у сусідньому Острожці,  згодом у ЛСКАП « Луцькспецкомунтранс». Староста Уїздецького старостинського округу Анатолій Троцюк  розповідає яким відповідальним, добросовісним, оптимістичним був завжди  Василь Гончарук. Обіцяв землякам, що повернеться назад додому із Перемогою. Трудові навички пригодилися Василю і під час проходження військової служби: споруджував понтонні мости, різноманітні захисні споруди. А у рідній домівці на нього із нетерпінням чекали мама Галина Павлівна, дружина Ольга Василівна, діти Максим і Мілана. На жаль, не судилося їм зустріти свого сина, чоловіка, батькам живим.. Життя мужнього ОБОРОНЦЯ БАТЬКІВЩИНИ  обірвалося 14 червня цього року на Харківському напрямку.

 17 червня 2024 року чин похорону Новопреставленого ВОЇНА було звершено у Свято-Покровській церкві села Уїздці священниками Млинівського благочиння ПЦУ,  який очолив благочинний Дубенського благочиння ПЦУ, капелан, протоієрей Василь Лозинський. Поховали ГЕРОЯ на цвинтарі рідного села.

 

Старший солдат, старший оператор протитанкових ракетних комплексів ЮРІЙ ГРУЗДЄВ, що родом із Демидівки загинув 14 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. В останню земну дорогу ГЕРОЯ провели земляки 18 червня цього року. Заупокійне богослужіння було звершено у Демидівській Свято-Іоано-Богословській церкві духовенством Демидівського благочиння ПЦУ на чолі із настоятелем парафії, в.о. благочинного парафій Демидівщини протоієреєм Євгенієм Іваником. У вічній зажурі лишилися батьки ГЕРОЯ – пані Надія та пан Михайло, сестра Оксана, дружина Катерина, син Марко.  

https://fb.watch/sOuDankYrL/  

 

Цього ж дня, жителі селища Квасилів, міста Рівне, а згодом села Копани Варковицької територіальної громади віддали останню шану ЗАХИСНИКУ УКРАЇНИ АДРІЮ ЧИЖМАРЮ.

Андрій Чижмар народився 4 вересня 1978 року в селі Копани Дубенського району. Закінчив Мирогощанську школу, потім Харківську академію залізничного транспорту в 2000 році. До 2011 року працював за спеціальністю на  залізничному транспорті. Пройшов шлях від простого робітника до керівних посад, був головним інженером вокзалу станції  Рівне, начальником станції Рівне, начальником технічного відділу Рівненської дирекції залізничних перевезень. Потім працював на підприємствах ПрАТ "РІВНЕАЗОТ", ТОВ "Мелагрейн", ВПК Україна. На початку повномасштабного вторгнення відразу звернувся у військкомат та чекав на повістку... 

Старшому сину Ярославу, якому 21 рік, батько сказав, що він тепер лишається за головного в сім'ї, тож повинен подбати про рідних та молодшого брата - 15-річного Станіслава.

З 16 серпня 2023 Андрій ніс військову службу на Сіверському напрямку Донецької області.

Відданий справі, обов'язку та Батьківщині, він робив усе, аби його родина почувалася у безпеці, аби на рідну Рівненщину не прийшов ворог, а синам ніколи не довелося брати до рук зброю.

На жаль, 45-річний Андрій Чижмар помер після важких травм 3 червня 2024 року.  

 

Дубенська громада 18 червня 2024 року навіки попрощалася із мужнім БІЙЦЕМ, сержантом СЕРГІЄМ АЛЄКСЄЄНКОМ. Дубенчанин народився 28 грудня 1986 року у місті Дубно, закінчив загальноосвітню школу № 3, навчався у професійно-технічному училищі. Трудова діяльність Сергія розпочалася у місцевому відділенні Укрпошти , згодом працював на заводі гумово-технічних виробів.  Протягом двох років був учасником АТО, а з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну знову став до лав ЗСУ. Військову службу проходив на посаді начальника апаратного відділення мобільних засобів вузла зв’язку. Користувався беззаперечним авторитетом у бойових побратимів. Життя військовослужбовця раптово обірвалося 17 червня 2024 року.

Заупокійну літію за Новопреставленим ВОЇНОМ відслужили священники Дубенського благочиння ПЦУ на чолі із благочинним парафій Дубенщини, капеланом, протоієреєм Василем Лозинським на Майдані Незалежності у місті Дубно 18 червня цього року. Чин похорону було зверщено у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі ПЦУ. У спочилого ГЕРОЯ залишилися любляча дружина, рідні та близькі.

 

НИЗЬКИЙ УКЛІН ТА ШАНА ГЕРОЯМ!  Молитвою, добрим словом завжди будемо згадувати про ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ !  Нехай Всемилостивий Господь упокоїть душі Новопреставлених ВОЇНІВ Василя Гончарука, Юрія Груздєва, Андрія Чижмаря, Сергія Алєксєєнка та прийме їх у Царство Небесне! Щирі співчуття всім родинам ЗАХИСНИКІВ!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!