Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

NoneФедорук Олександр Вікторович  03.03.1968 – 04.07.2024NoneNoneNoneNoneNoneNoneПавлів Василь Дмитрович -1.01.1976 – 05.07.2024NoneNoneNoneNone

МОЛИТОВНА ВДЯЧНІСТЬ ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДРУ ФЕДОРУКУ ТА ВАСИЛЮ ПАВЛІВУ.

 «Немає більшої любові,

 як хто душу свою покладе за друзів своїх».

                                                    ( Ін.15 – 1.3.)

 09 липня 2024 року жителі Дубенщини навіки попрощалися із ВОЇНАМИ СВІТЛА, ВОЇНАМИ ДОБРА:  ФЕДОРУКОМ ОЛЕКСАНДРОМ ВІКТОРОВИЧЕМ – уродженцем села Уїздці Острожецької територіальної громади та ПАВЛІВИМ ВАСИЛЕМ ДМИТРОВИЧЕМ – жителем села Повча.  До Небесного війська приєдналися ще два мужніх ЗАХИСНИКИ, для яких Україна була понад усе.

 ОЛЕКСАНДР ФЕДОРУК народився 03 березня 1968 року у селі Уїздці колишнього Млинівського району. Тут зростав, закінчив школ, а згодом працював комбайнером-механізатором у місцевому сільгосппідприємстві «Мрія» та у відділенні «Сільгоспхімія», що у сусідньому Острожці. Втішався пан Олександр донечкою Любою, яка зараз мешкає у селі Малин. Більше двадцяти років Олександр Вікторович проживав у селі Велика Сушиця Старосамбірського району Львівської області (нині даний населений пункт входить до складу Хирівської міської територіальної громади Самбірського району). Звідси добровольцем пішов захищати рідну вкраїнську землю від ворожої навали. Сержант Збройних сил України на службі чесно і добросовісно виконував обов’язки старшого механіка-водія. Загинув ВОЇН 04 липня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку.

Поховали ГЕРОЯ на малій батьківщині  у селі Уїздці. Віддати останню шану ЗАХИСНИКУ прийшли не тільки земляки зі всіх сіл Острожецької громади, але й приїхали розділити смуток  рідні й близькі, сусіди, знайомі  із села Велика Сушиця на чолі із сільським старостою Середницьким Михайлом Станіславовичем. Чин похорону Новопреставленого ВОЇНА було звершено у місцевому Свято-Покровському храмі ПЦУ, який очолив настоятель парафії митрофорний протоієрей Любомир Кость у співслужінні із настоятелем храму Покладення Ризи Пресвятої Богородиці с. Велика Сушиця митрофорним протоієреєм Степаном Тріскою. Душпастир отець Степан розповів, яким направду великим щирим українцем, добрим парафіянином  був Олександр Федорук. А ще жителі села Велика Сушиця назавжди пам’ятатимуть його порядність, ввічливість, шанобливе ставлення до односельчан. Він жив Україною, тому й пішов на захист Вітчизни добровольцем. За порядність його поважали у війську його командири та бойові побратими. Не так давно, пан Олександр перебував у відпустці. Ми зустрічалися із ним й він пообіцяв, що після Перемоги обов’язково зустрінемося. На жаль, вже не доведеться...

Рідна уїздецька земля прийняла навіки в обійми свого рідного сина..

 ВАСИЛЬ ПАВЛІВ родом із села Повча. Ось як про свого земляка пишуть на сторінці у Фейсбуці «Повчанська територіальна громада»: «Василь Павлів  народився 11 січня 1976 року. Навчався у Повчанській середній школі, яку закінчив у 1993 році. Після здобуття освіти пройшов строкову службу в армії, де отримав безцінний досвід та навички. Василь створив міцну і люблячу сім’ю, виховав діток, яким передав свої цінності та любов до рідної землі. Був надійним чоловіком, турботливим батьком, вірним другом. Абсолютно неконфліктний. Завжди мовчазний. Він належав до тієї категорії людей, які мало говорять і багато роблять. На військову службу в ЗСУ прийнятий 23 березня 2022 року. За цей час зарекомендував себе виключно з позитивної сторони, відмінно виконував свої обов’язки, користувався авторитетом у колег по службі. Завжди готовий допомогти і підтримати, він залишив яскравий слід у серцях всіх, хто його знав. Вірний військовій присязі у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, загинув 05 липня 2024 року під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Георгіївка Донецької області».

 Відспівали Новопреставленого ВОЇНА Василя Павліва у храмі УПЦ села Будераж.

 Молитвою, добрим словом будемо згадувати ГЕРОЇВ ФЕДОРУКА ОЛЕКСАНДРА та ПАВЛІВА ВАСИЛЯ, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє. Господь відкрив перед ними двері Раю, бо пішли на Небо нескореними..

 ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ! СЛАВА ГЕРОЯМ!

 Щирі співчуття всім рідним і близьким ВОЇНІВ, які зараз у великій зажурі та смутку. Нехай Всемилостивий Господь втішить ваші душі та підтримає у цей нелегкий  час!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!