Дубенська районна рада

ЛЮБЛЮ ПРИРОДУ Я, ЛЮДЕЙ І ВСЕ ДОВКОЛА..

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

Леокадії Михайлівні Загальській – талановитій вишивальниці із села Верба Дубенського району 18 липня 2024 року виповнився 80-літній ювілей. З цієї нагоди у Дубенському замку відбулася  презентація її персональної виставки «Золота голка Леокадії Загальської», присвячена поважній даті на життєвому календарі майстрині. До експозиції увійшли як добре знані роботи її мами – Ганни  Миколаївни Бабич, заслуженої працівниці культури Польщі, так і вишиті картини, ікони, а ще прапор міста Дубно, який у 1998 році, затверджений рішенням місцевої ради як міська символіка.

Вишиті роботи пані Леокадії – це справжній витвір мистецтва, який потрібно бачити, адже вишиває їх Берегиня народного мистецтва не тільки руками, а й, як то кажуть, всім серцем і душею. Як зізнається вона сама: «Коли береш до рук голку і нитки, то все погане відходить з думок на інший план, адже творити необхідно тільки з любов’ю до людей, природи і всього довкола.»

Цього дня вітання на адресу ювілярки  звучали від поціновувачів її творчості, друзів, родини, а ще – від  голови Рівненської обласної ради Андрія Карауша, який висловив сподівання, що пані Леокадія оздобить вишивкою ще й прапор Рівненської області. Також зі словами подяки до майстрині художньої виставки звернувся і заступник голови Дубенської районної ради Василь Боришкевич. А ще, діти Леокадії Михайлівни – Сергій, Світлана та Андрій підготували своїй дорогій матусі особливий подарунок – збірку поезій майстрині, ілюстровану її вишитим живописом.

Гордимося такими людьми, як Леокадія Михайлівна Загальська, адже всі її роботи увійдуть до  золотого фонду українського народного мистецтва.