Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

NoneКОЩУК ВОЛОДИМИР ЮРІЙОВИЧ 15.07.2002-11.08.2024NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneСЕНЮК МИКОЛА ВАСИЛЬОВИЧ 15.12.1980-10.08.2024NoneNoneNoneNoneNone

ДНІ БОЛЮ І ЖАЛЮ У СЕЛІ БАТЬКІВ, ЩО У РАДИВИЛІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ.

Щемить та рветься серце на шматки. Один за одним відлітають соколом у Небесну вись наші ЗАХИСНИКИ. Вони Новітні ГЕРОЇ, які взяли до рук зброю та стали на захист Батьківщини. Серед них, двоє земляків, двоє мужніх ВОЇНІВ: КОЩУК ВОЛОДИМИР ЮРІЙОВИЧ та СЕНЮК МИКОЛА ВАСИЛЬОВИЧ, що народилися, виросли та проживали у невеличкому селі Батьків на Радивилівщині.

15 липня цього року  ВОЛОДИМИРУ  КОЩУКУ виповнилося лише 22 роки. Навчався у Немирівському ліцеї, згодом у Радивилівському професійному ліцеї за спеціальністю «Муляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник». А далі, строкова військова служба та служба за контрактом в ЗСУ. Старший солдат Володимир Кощук був командиром другого відділення взводу роти оперативного призначення ( на бронетранспортерах). Загинув мужній ЗАХИСНИК 11 серпня 2024 року у Сватівському районі на Луганщині.

 Навіки 22.. Здається, що у такому молодому віці встиг зробити цей юнак? Зробив і зробив чимало. Адже за словами вчителів, однокласників по навчанню у Немирівському ліцеї «Володя залишиться в наших серцях сором’язливим, і цю сором’язливість, здається, намагався сховати за ледь помітною посмішкою. Він  був  щирим, з великим і добрим серцем. Був чудовим сином, братом, вірним, надійним товаришем..»

Ось як пригадують про свого колишнього вихованця у Радивилівському професійному ліцеї: «Пам’ятаємо  Володю світлим, усміхненим, активним, добрим учнем…Неможливо спинити сліз.. така щира посмішка, добрі очі..» Любили й цінували військовослужбовця побратими в українському війську, адже завжди був готовий підставити плече у важку хвилину. Свідчення цього, висока бойова нагорода , вища відзнака Національної гвардії України – нагрудний знак « За доблесну службу» за високі досягнення у службі та бойовій підготовці, особисту мужність та сміливість під час виконання військового обов’язку.

Юнак дуже любив і поважав свою родину – маму Тетяну Миколаївну, батька Юрія Вікторовича, сестер – Марію, Лідію, Катерину. На жаль, у свої молоді роки так і не встиг створити власної сім’ї.

https://fb.watch/u2UFNxqg9z/

 МИКОЛА СЕНЮК народився 15 грудня 1980 року у Батькові. Спокійний, врівноважений, завжди з посмішкою, - таким знали земляки свого односельчанина. Та водночас, він був мужнім ВОЇНОМ, який  віддав найцінніше – своє життя за свободу і незалежність Української держави: 10 серпня 2024 року стрілець стрілецької роти загинув під час виконання бойового завдання на Луганському напрямку фронту.

 У ЗАХИСНИКА залишилися у вічній зажурі мама Марія Василівна та дві доньки, яким ще так  потрібна батьківська підтримка та любов.

16 та 17 серпня 2024 року назавжди увійдуть в історію села Батьків, як дні скорботи і жалю за своїми синами, ГЕРОЯМИ – ВОЛОДИМИРОМ КОЩУКОМ та МИКОЛОЮ СЕНЮКОМ. Чин похоронів Новопреставлених ВОЇНІВ було звершено у Свято-Преображенській церкві села Батьків священниками Радивилівського благочиння ПЦУ, які очолив благочинний парафій Радивилівщини протоієрей Ігор Данилюк.  Зі всіма християнськими та військовими почестями поховали ОБОРОНЦІВ України на цвинтарі рідного села.

https://fb.watch/u2UHnv3EdM/

Назва села «Батьків» походить від староукраїнського слова «батко», що означає «брат». Жителі Радивилівської громади завжди пишатимуться  незламністю  своїх земляків, які стали  братами по духу і патріотизму – ВОЇНАМИ ВОЛОДИМИРОМ КОЩУКОМ та МИКОЛОЮ СЕНЮКОМ.

Щиро співчуваємо та розділяємо біль тяжких втрат разом із родинами ЗАХИСНИКІВ, які життя віддали за Україну. Хай з Богом спочивають ГЕРОЇ! Світла, вічна і блаженна їм пам'ять!

СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ЗСУ! СЛАВА ПОЛЕГЛИМ ГЕРОЯМ!