Дубенська районна рада

ГЕРОЯМ СЛАВА!

NoneГУК Тарас Миколайович 24.07.1993-30.09.2024NoneNoneNone

НЕХАЙ ЗАБУТТЯ НЕ ТОРКНЕТЬСЯ ГЕРОЯ!

 

Небесне воїнство поповнилося ще одним Ангелом…

 ГУК Тарас Миколайович, житель села Липа Мирогощанської територіальної громади.

На військову службу призваний по загальній мобілізації в листопаді 2022 року. Свій останній бій Воїн прийняв 30 вересня 2024 року в Баштанському районі Миколаївської області.

З теплотою в серці про свого колишнього учня розповідають вчителі Мирогощанського ліцею:

«І знову Мирогощанська громада зустрічала свого Героя...

Молодого, залюбленого в життя, сповненого сил та енергії... Йому б ще жити та жити, мріяти, будувати, творити, ростити донечку, народжувати ще діток. Бо такі, яким був Гук Тарас, уміють гідно жити, розуміють сенс життя, знають його справжню ціну.

Вихований та скромний, щирий та щедрий на добро і людяність - таким запам'ятають Тараса вчителі та однокласники, усі, хто його знав. Він був чесним та безкорисливим другом, готовим будь-якої миті прийти на допомогу, підтримати, зрозуміти.

Зі щемом в душі та сльозами на очах односельчани згадують, як Тарас любив, коли доручали дзвонити у церковний дзвін. Робив це з душею та відповідально, бо сам по життю був таким. І від усвідомлення цього ще пекучішим стає біль втрати, ще гостріше відчуваєш яку ціну платить наша земля, яких синів віддає, щоб не впало небо України.»

https://www.facebook.com/myrohoschanskyjlicej?__cft__[0]=AZVkStArmWdpahNTjkfZAzMiXuOv4RYjhl-XcwcjM4PacUbPA0xdC7ObkbwZvd45LzAL4U4J3ft6ykuvJfNHgPY7uDI1A5zD8tG0oT9gg7rJMp8PV3CNQr6fy0ufeqOvxR_xu-YfSPv11P6CVVmZiOLSGBEkjhHORDFIPOs5D_svukPHlqJ_jgV4RLb1us5hBoA&__tn__=-UC%2CP-R

 

03 жовтня цього року з Героєм попрощалися в храмі Димитрія Солунського с.Липа. Чин похорону Новопреставленого Воїна звершили священники Дубенського благочиння ПЦУ, який очолив настоятель Свято-Михайлівської церква села Мирогоща протоієрей Володимир Ніколюк.

Поховали Тараса ГУКА на місцевому кладовищі.

 

В Героя залишилася мама Леся Василівна, сестра Вікторія, дружина Аня та маленька донечка Варвара. Глибоко співчуваємо вашому горю та молимо в Господа, щоб Він втішив ваші зранені душі.

Вічна пам'ять Герою Тарасу Гуку, який тепер захищатиме нас у лавах Небесного Війська.

СЛОВА УКРАЇНІ! СЛАВА ЗСУ! СЛАВА ПОЛЕГЛОМУ ГЕРОЮ!